Hlavní obsah

Bílek po Karabachu: Přijeli jsme pro dobrý výsledek, jsme spokojení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když dorazil na tiskovou konferenci na stadionu v Baku, byl očividně spokojený. Jak by také ne, Plzeň uhrála v úvodním duelu play off Ligy mistrů na půdě výtečného Karabachu bezbrankovou remízu.

Foto: @fcviktorkaplzen

Jan Kopic hledá cestu k brance Karabachu

Článek

Baku (od našeho zrpavodaje) - „Uhráli jsme zasloužený výsledek," lebedil si trenér Viktorie Michal Bílek.

Byla ve vás malá dušička, když se Karabach zjevil zkraje zápasu v obrovské šanci?

Jindra (Staněk) nás zase podržel. Ale myslím, že jsme do defenzívy hráli dobře, soupeř si vytvořil v první půli dvě šance, my ale také. Po přestávce jsme Karabach kromě jedné střely do ničeho jiného nepustili. Už to, že soupeř vyřadil tři velmi dobré týmy před námi, znamená, že jsme narazili na hodně kvalitní mužstvo. Remíza je spravedlivá.

Foto: @fcviktorkaplzen

Jhon Mosquera v zápase proti Karabachu

Měli jste z útočné síly Karabachu obavy?

Strach jsme neměli, respekt ano. Věděli jsme, že pokud otevřeme prostory, soupeři toto bude vyhovovat. Snažili jsme se poctivě bránit, což kluci perfektně splnili.

Opět se potvrdilo, jak důležité je mít v brance Staňka...

Foto: @fcviktorkaplzen

Jan Kopic v zápase proti Karabachu

Jindra je skvělý. Ukázal, že je pravděpodobně nejlepším gólmanem v českém fotbale. Věřím, že mu forma vydrží minimálně pro odvetu.

Stoper Jemelka nastoupil netradičně na kraji obrany. Byl jste s ním spokojený?

Venca je zkušený hráč, potvrdil svoje kvality. I když nastoupil na nezvyklém postu, předvedl skvělý výkon. Jsem s ním spokojený. Stejně jako s ostatními hráči.

Jak vnímáte výsledek směrem k odvetě?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jindřich Staněk předvedl parádní výkon

Přijeli jsme pro dobrý výsledek, což se nám podařilo, jsme spokojení. Ale vím, že náš čeká v odvetě srovnatelně těžký zápas.

Co jste říkal bouřlivé atmosféře?

Jsme rádi, že si můžeme zahrát takové zápasy před skvělou kulisou. Jakmile ale vstoupíte do utkání, tolik atmosféru nevnímáte. Věřím, že v Plzni bude ještě lepší, máme fantastické fanoušky. Rádi bychom jim dali postup. Podmínkou bude předvést výkon jako v Baku a vstřelit vítěznou branku.

Reklama