Hlavní obsah

Bílek stojí před přelomovým úspěchem, bookmakeři očekávají postup Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viktoriáni vstupují do rozhodující fáze. Plzeň si poradila v obou zápasech s moldavským Šeriffem Tiraspol a večer ji čeká první ze dvou duelů posledního předkola o postup do fotbalové Ligy mistrů s FK Karabach. Domácí mají podle bookmakerů v utkání v Baku, kam chodí svůj tým podpořit až 30 tisíc diváků, větší šanci na výhru (2,3:1) než Viktoria (3,5:1), zásadní jsou ale šance postupové, které jsou nakloněny na stranu Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk

Článek

Postup přes Karabach = postup do základní skupiny Ligy mistrů. Bookmakeři favorizují na postup Plzeň s kurzem 1,65:1, Karabach má v tomto směru kurz 2,25:1.

„První zápas samozřejmě hodně napoví. Pokud by domácí uspěli, kurzy už by pro Plzeň nebyly zdaleka tak příznivé a do základní skupiny by bylo pochopitelně dál," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Pokud jde o tipující, 53% lidí sází před úvodním duelem na výhru domácího Karabachu, 25% tipuje, že i v dalším duelu venku Plzeň uspěje a vyhraje.

„Postup do play off pro Viktorku už teď znamená zisk necelých 300 milionů, účast ve skupině Evropské ligy a body do koeficientu v ceně zlata. Pokud hoši ze Štruncových sadů dokážou na své dosavadní letošní výkony navázat, může po čtyřech letech znovu do Plzně zavítat nejslavnější klubová soutěž světa. Pro kouče Bílka by byl postup přelomovým kariérním úspěchem, a to si rozhodně nebude chtít nechat ujít," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Potvrdí Plzeň optimismus sázkových expertů finálním postupem do základní skupiny Ligy mistrů?

„Tým Gurbana Gurbanova je určitě silnějším soupeřem, než jakým by byl Ferencváros. Nepochybně do toho za podpory plného stadionu dá všechno. Kurz 1,6:1 na neprohru viktoriánů v prvním zápase ale i tak bude mezi fanoušky hojně vyhledávanou variantou," míní Hanák.

Většina 65 % sázkařů u jeho kanceláře každopádně očekává postup Viktorie. Naopak u Tipsportu dvě třetiny tipujících sází na celkový postup Karabachu, přestože je Plzeň v tomto směru vypsána jako favorit.

Reklama