Hlavní obsah

Boj o milióny byl mnohem těžší, než sparťané čekali

PRAHA

Dvakrát museli fotbalisté Sparty v odvetě 3. předkola Ligy mistrů dotahovat náskok makedonského Vardaru a ještě sedm minut před koncem se strachovali o postup. Po utkání přiznávali, že byli vývojem zaskočeni.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

"Nečekal jsem, že to bude tak těžké. Dvakrát jsme prohrávali, což bylo hodně nepříjemné," uvedl po utkání záložník Sparty Radoslav Kováč. "Nebylo to z naší strany dobré. Zejména závěr byl infarktový," přitakal brankář Jaromír Blažek. Útočník Libor Sionko věděl, že zápas se domácím moc nevydařil: "Nebylo to nic moc. Sami jsme si to zkomplikovali. Měli jsme převahu, ale ten první inkasovaný gól nás hodně zaskočil."

:. ANKETA
Jak si podle vás povedou fotbalisté pražské Sparty v Lize mistrů? Hlasujte na konci článku.

Sionko přišel do hry až ve druhém poločase, kdy Sparta podruhé prohrávala. Stačilo mu třináct minut a skóroval. "Myslím, že to obránce podcenil. Jinak bych se asi těžko prosadil. Vždyť byl o hlavu větší," smál se Sionko a pro gól měl jednoduché vysvětlení: "Bek o mně nevěděl. Hledal jsem si prostor ve velkém vápně a nabíhal ze zadních pozic. Navíc to brankář podběhl."

:. Podrobnosti o utkání Sparty s Vardarem Skopje si přečtěte zde.

Příčina? Únava

Přestože dvakrát prohrávali, hra Vardaru Skopje domácí borce nepřekvapila. "To vůbec ne. Dokonce jsme byli připraveni na to, že venku hrají lépe než doma. Jenže jsme inkasovali hloupé góly," posteskl si Blažek. "Vždycky když jsme jim trošku povolili, tak z toho hned těžili. Ukázalo se to v prvním zápase a v odvetě to bylo stejné," krčil rameny Kováč.

Blažek přičítal nevýrazný projev únavě. "Hráli jsme pátý zápas v tomhle měsíci. Navíc když se na to dívám z branky, tak mi to přijde, že hrajeme v devíti," posteskl si bez dalšího komentáře zkušený gólman.

O soupeřích pro základní skupinu Ligy mistrů nikdo ze Sparty nepřemýšlel. "Těžko vybírat. Tam jsou samí skvělí soupeři," mínil Sionko. "Přál bych si Manchester. To by bylo naplnění mého snu," prozradil Blažek.

Reklama

Související témata: