Hlavní obsah

Byl jsem rád, že jsem si nevykloubil nohu, žertoval Kopic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup v kvalifikaci o Ligu mistrů je pro Plzeň enormně důležitý, účinkování na podzimní evropské pohárové scéně ještě víc. „Životně,“ přiznával střelec vítězného gólu Viktorie v úvodní kvalifikační konfrontaci v Helsinkách Jan Kopic vědom si toho, jak moc jeho klub potřebuje desítky milionů, které by z pokladny UEFA na západ Čech doputovaly. Zvlášť, když majitel klubu Adolf Šádek vsadil před kvalifikací vše na jednu kartu, jen aby jeho tým uspěl.

Foto: Mikko Stig, ČTK/AP

Střelec vítězného plzeňského gólu Jan Kopic (vpravo) bojuje o míč s domácím Murilem.

Článek
Fotogalerie

„Po zisku titulu pro nás představuje postup do evropských pohárů další výzvu," pochvaloval si trenér Michal Bílek, že Viktoria je po výhře 2:1 vytýčenému cíli blíž. „Splnili jsme, s čím jsme do Finska jeli. Jde o důležité vítězství, které nebylo vůbec jednoduché. Umělka nám přece jen způsobovala problémy, soupeř, který má v sestavě vysoké a silné hráče, je víc rozehraný než my. Proto je pro nás výsledek tak důležitý," kvitoval vydařený vstup na kvalifikační scénu.

„Mohli jsme dát i víc gólů, kdybychom byli ve finální fázi přesnější. Ale pravdou je, že i domácí měli další dvě příležitosti," netajil kouč českého mistra, že šampion Finska byl nepříjemným protivníkem. „Kombinačně dobrým, takže domácí odveta nebude jednoduchá."

„Věřím ale, že ji zvládneme, stejně jako jsme zvládli první zápas. Skutečně životně důležitý. Zvlášť, když se hrálo na umělce," přidával se k trenérovi Kopic. Samozřejmě také připomínající, že gólů mohl jeho tým vstřelit víc.

Foto: Mikko Stig, ČTK/AP

Jan Kopic (druhý zleva) z Plzně se snaží prosadit proti defenzivě HJK. Vlevo Murilo Henrique de Araujo Santos, vpravo Malik Abubakari.

„Vždyť lepší začátek jsme si ani přát nemohli. Penalta, rychlý gól, takže jsme mohli hrát z bloku náš fotbal. Šance přišly, druhá branka bohužel ne," glosoval kvalifikační partii muž, který ji nakonec rozhodl. „Jakmile střela prošla přes prvního bránícího hráče, věřil jsem, že skončí v síti. Byl jsem přitom ale rád, že jsem si nevykloubil nohu. Levačkou to umím jen takhle seknout na přední tyč, kdybych se snažil poslat míč na zadní, asi si vyhodím koleno," žertoval před kamerou ČT Sport šťastný střelec Kopic.

Reklama

Související témata: