Hlavní obsah

Čechova Chelsea narazí v Lize mistrů na Liverpool, Arsenal na Villarreal

NYON/PRAHA

Prestižní duel dvou anglických týmů čeká diváky ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Chelsea, za níž hraje český reprezentační brankář Petr Čech, se střetne s Liverpoolem. Arsenal, do jehož sestavy by se měl brzy vrátit Tomáš Rosický, se o postup utká se španělským Villarrealem. Obhájce trofeje Manchester United se pokusí zdolat portugalské Porto. Rozhodl o tom páteční los v Nyonu.

Článek

Chelsea i Liverpool v posledních zápasech předvádějí skvělé výkony a právě duel dvou týmů, které se snaží v Premier League dostihnout vedoucí Manchester United, bude jedním z nejatraktivnějších zápasů čtvrtfinále Ligy mistrů. Blues se podařilo mezi posledních osm týmů soutěže proklouznout po vyřazení Nedvědova Juventusu, Liverpool si nečekaně snadno poradil se španělským gigantem Realem Madrid.

Do sestavy Arsenalu by se měl v brzké době vrátit Tomáš Rosický a je tak pravděpodobné, že se na trávníku "Malý Mozart" objeví již ve čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů. V tom narazí svěřenci Arséna Wengera, kteří do čtvrtfinále postoupili až po penaltovém rozstřelu s AS Řím, na Villarreal.

Obhájce se utká s Portem

Obhájce trofeje Manchester United, který v cestě mezi posledních osm vyřadil italský Inter Milán, se o postup do semifinále střetne s Portem. Portugalský celek dokázal v osmifinále přejít přes Atlético Madrid, za které hraje český obránce Tomáš Ujfaluši.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří španělský velkoklub Barcelona a německý Bayern Mnichov. Vedoucí tým La ligy bude v souboji favoritem, přesto katalánský tým nečeká snadná úloha. Bayern totiž v osmifinále převálcoval Sporting Lisabon celkovým skóre 12:1.

První zápasy čtvrtfinále se uskuteční 7. a 8. dubna, odvety jsou na programu o dva týdny později. V prvním semifinále se představí vítěz duelu Villarreal - Arsenal s vítězem zápasu Manchester United - Porto, druhé semifinále obstarají postupující z dvojice Liverpool - Chelsea a Barcelona - Bayern. Finále nejprestižnější evropské klubové soutěže se uskuteční 27. května v Římě.

V poháru UEFA se Hamburk střetne s Manchesterem City

V Poháru UEFA nastoupí Hamburk i s Davidem Jarolímem v sestavě proti anglickému Manchesteru City. Druhý český zástupce Tomáš Hübschman, který obléká dres ukrajinského Šachtaru Doněck, změří síly s francouzským Olympique Marseille. První zápasy jsou na programu 9. dubna, odvety o dva týdny později.

Finále Poháru UEFA se odehraje 20. května v Istanbulu.

Program Ligy mistrů
Čtvrtfinále (7. a 8. dubna, odvety 14. a 15. dubna):
Villarreal - Arsenal, Manchester United - Porto, Liverpool - Chelsea, Barcelona - Bayern.
Semifinále (28. a 29. dubna, odvety 5. a 6. května):
Manchester United/Porto - Villarreal/Arsenal, Barcelona/Bayern - Liverpool/Chelsea.
Program Poháru UEFA
Čtvrtfinále (9. a 16. dubna):
Hamburk - Manchester City, Paris St. Germain - Dynamo Kyjev, Šachtar Doněck - Olympique Marseille, Brémy - Udine.
Semifinále (30. dubna a 7. května):
Hamburk/Manchester City - Brémy/Udine, Paris St. Germain/Dynamo Kyjev - Šachtar Doněck/Olympique Marseille.

Reklama

Související témata: