Hlavní obsah

City proti Barceloně? Větší šance na červenou kartu než vstřelený gól. Guardiola ale má plán

Manchester

Pětkrát během posledních dva a půl roku nastoupili fotbalisté Manchesteru City proti Barceloně v Lize mistrů a pokaždé prohráli. Naposledy utrpěli zatím nejtěžší debakl 0:4, ale paradoxně předvedli proti katalánskému velkoklubu zatím nejpovzbudivější výkon. Zlomí konečně barcelonské prokletí na domácím stadiónu? Navzdory hrozivému konečnému skóre předváděli City minimálně hodinu na Camp Nou velmi nadějnou hru.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City Sergio Agüero, Pablo Zabaleta, Willy Caballero a Nicolas Otamendi během tréninku před duelem s Barcelonou.

Článek

„Hodně věcí z té první hodiny bych teď rád zopakoval. Měli jsme několik šancí, chtěli bychom tedy navázat v podobném duchu a pokusit se lépe zakončovat," plánoval si kouč City a bývalý trenér Barcelony Pep Guardiola.

„Víme, co musíme udělat, abychom je porazili. Doufám, že naše kvalita v ofenzivě nakonec rozhodne. Pro nás je tenhle zápas jako finále," naznačil Guardiola, že případná další porážka by ohrozila samotný postup City do vyřazovací fáze.

Kouč tentokrát zřejmě nasadí do útoku kanonýra Sergia Agüera, jehož na Camp Nou nenasadil. Ale Argentinec nezahořkl, v sobotu dvěma góly rozhodl o výhře nad WBA a po závěrečném hvizdu se s trenérem na hřišti objali.

Právě do Agüera tak budou fanoušci City nejspíš vkládat naděje, že by mohl zařídit i premiérovou výhru nad Barcelonou. I Guardiola ale jistě dobře ví z posledních zápasů, že mnohem pravděpodobnější než vstřelený gól do sítě katalánského klubu je, že některý z jeho svěřenců inkasuje červenou kartu.

V pěti duelech, v nichž City dali jen dva góly, nedohráli čtyři hráči (De Michelis, Zabaleta, Clichy, Bravo) anglického týmu.

„Z toho se musíme poučit. Proti Barceloně je vždy těžké hrát a v deseti je to skoro nemožné. Nemůžeme dosáhnout na své cíle, pokud neudržíme disciplínu," naléhal Guardiola.

Jak dopadne úterní duel Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Barcelonou?
Vyhraje Manchester City
26,5 %
Utkání skončí remízou
12,7 %
Zvítězí Barcelona
60,8 %
Celkem hlasovalo 1132 čtenářů.

Reklama

Související témata: