Hlavní obsah

Další magická noc! Jeli jsme ukázat, že jsme Real Madrid, jásal Benzema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hattrickem zničil v osmifinále Ligy mistrů Paris St. Germain, teď ve čtvrtfinále dalšími třemi kousky rozmetal obhájce vítězství Chelsea. Útočník Realu Madrid Karim Benzema řídil triumf královského klubu na Stamford Bridge 3:1. „Jsou to magické večery, stejně jako onehdy na stadionu Santiaga Bernabeua proti Paříži. Dnes jsme jeli zvítězit a ukázat, že jsme Real Madrid. Hráli jsme dobře a všechno nám od první do poslední minuty skvěle vycházelo,“ řekl Karim Benzema po zápase pro španělskou televizi.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid Karim Benzema a Vinícius Júnior slaví branku.

Článek
Fotogalerie

Takhle vypadá chronologie jeho galapředstavení:

21. minuta. Přihrál na levé křídlo Viníciovi Júniorovi. Okamžitě sprintoval do vápna, kam mu Brazilec míč vrátil a Benzema ho v plné rychlosti zatloukl hlavou do sítě.

24. minuta a další parádní hlavička. Po centru Modriče v těžké pozici v záklonu usměrnil míč přesně k tyči.

46. minuta. Hned po přestávce potrestal obrovskou chybu Mendyho v rozehrávce. Gólman vyběhl pro míč vysoko z branky, jenže jeho příliš pomalou nahrávku Benzema vystihl a pak už mu stačilo jen trefit odkrytou branku.

„Jsem rád, že jsem nakonec přidal i třetí, když jsme na konci prvního poločasu ve velké šanci minul. Přemýšlel jsem nad tím, protože tohle se musí dávat. Naštěstí jsem pak ještě jeden přidal a jsem velmi šťastný. Jsou to důležité góly," radoval se.

„Mistr svého řemesla," ocenil ho hned na Twitteru Gary Lineker. Benzemův gólový účet z posledních sedmi zápasů je výmluvný. Neskutečných třináct gólů a čtyři asistence!

V Lize mistrů se v této sezoně trefil už pojedenácté a je prvním Francouzem, který v jedné sezoně v této soutěži vstřelil deset branek. Za Real jich v aktuálním ročník napříč soutěžemi nasázel už 37.

„Svůj tým vystřelil na špici v lize. Je to kouzelník," chválil ho pro BT Sport bývalý anglický reprezentant Rio Ferdinand. „Když byl v Realu Cristiano Ronaldo, Benzema měl dost pokory, aby se stáhl do pozadí, protože dobře ví, co znamená tým. Nyní však vyšel ze stínu. Je mu 34, ale je nejlepší devítka na světě. Ocitl se ještě na vyšší úrovni," chválil Benzemu, který přiblížil Bílý balet do semifinále.

Podle kouče Realu Carla Ancelottiho zraje Benzema jako dobré víno a svého svěřence pochválil nejen za přísun gólů. "Není jen střelec, je to opravdu kompletní hráč. Dává hodně gólů, ale pomáhá nám i v mezihře. Navíc se stále víc projevuje jako lídr," citovala agentura Reuters Ancelottiho, jenž se po prodělání koronaviru stihl připojit k týmu až v den utkání.

Reklama

Související témata: