Hlavní obsah

Další rekord Lewandowského? Neber mi ho, žádá snajpra před mimořádnou bitvou bývalá hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statistici tu a tam ještě najdou pozoruhodné hranice, které by mohl překonat Robert Lewandowski, držitel ojedinělého množství střeleckých rekordů. Je to tak i před úterním večerním duelem fotbalové LM, v níž se nová hvězda Barcelony střetne se svým bývalým klubem - Bayernem. Před překonáním dalšího maxima varuje - ovšem jen v rozverném tónu - Marek Lesniak, kdysi excelentní kanonýr hlavně na bundesligové scéně.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Robert Lewandowski z Barcelony po dovršení hattricku proti Plzni.

Článek

„Jako Polák přeji Robertu Lewandowskému, aby jeho tým v Mnichově vyhrál. Ale jako fotbalista po něm nechci, aby dal hattrick, Už má tolik rekordů a úspěchů, že se neurazí, když v tomhle budu pořád lepší než on," směje se Lesniak, bývalý kanonýr Pogoně Štětín, polský reprezentant a útočník řady německých klubů.

Oč přesně jde? Nyní už osmapadesátiletý Lesniak nastoupil kdysi proti Bayernu v bundeslize desetkrát za čtyři kluby a vstřelil přitom šest branek. Web przegladsportowy.pl připomíná, že takovým výsledkem se zatím nemůže pochlubit ani Lewandowski. Jako útočník Borussie Dortmund dal kdysi Bayernu o gól méně, a to ve 14 oficiálních zápasech.

Lesniak, který už v Německu 34 let žije a je jednou z největších ofenzivních polských hvězd, které tam kdy působily, se jako hráč Wattenscheidu v září 1993 navíc stal jediným polským fotbalistou, který vstřelil hattrick proti Bayernu na stadionu v Mnichově.

Lewandowski sice v jednom zápase také třikrát pokořil brankáře Bavorů, ale bylo to ve finále Německého poháru (5:1), které se hrálo v Berlíně.

Hattrick v Mnichově na něj tedy čeká... Pro fandy Bayernu je jen těžko představitelné, že by se mu to povedlo. Ještě nedávno zbožňovaný Lewa by takto ničil Bayern? Ten sice v prvním zápase skupiny vyhrál na hřišti Interu Milán 2:0, ale jinak je to v jeho podání spíše trápení. Tři bundesligové remízy v řadě...

A do toho rozjetý Lewandowski. Ač zněly hlasy pochybovačů, Polákovi se v novém působišti mimořádně daří. Skóroval v pěti soutěžních duelech po sobě včetně hattricku do sítě Plzně.

Do nějakých velkých proslovů před bojem s Bayernem se nepouštěl.

„Bude to zvláštní," cituje web katalánského klubu strohá slova Lewandowského před očekávanou bitvou.

Reklama