Hlavní obsah

Lewandowského show. Impotentní Plzeň jako masáž před Bayernem, píší ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadšenými ódami na výkon polského snajpra Roberta Lewandowského i celé Barcelony nešetří španělský tisk po triumfu v úvodním kole skupiny Ligy mistrů proti Plzni 5:1. Podle tamních novinářů se jednalo o ideální naladění znovuzrozené Barcy pro příští týden na duel v Mnichově proti Bayernu.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Robert Lewandowski se raduje po jednom z gólů proti Plzni.

Článek

„Lewandowski se nažhavil na Bayern," hlásí v titulku list Marca. Je jasné, že autor hattricku proti Viktorii se vrátí na stadion klubu, za který ještě donedávna sázel jeden gól za druhým, ve velké formě.

„Tenhle výsledek se vzhledem k úrovni soupeře čekal, to ale není důvod jakkoliv snižovat skvělý debut Barcy v Champions League. Osud jí přihrál komplikovanou skupinu s Bayernem a Interem, v níž je Plzeň popelkou, ale Xaviho tým měl štěstí, že první zápas hrál zrovna s českým mistrem na Camp Nou. Byla to koupel a masáž před úterním výjezdem do Mnichova," píše Marca.

„Český šampion od začátku ukazoval, že jeho misí bylo zamknout se vzadu a vyhnout se debaklu. To ulehčilo Barceloně její nátlakovou kombinační hru. S tímto scénářem bylo jen otázkou minut, kdy dá první gól. Nakonec to trvalo třináct minut. A Viktoria už se vezla," líčí úvod zápasu, který nastolil trend jeho celkovému vyznění.

Chválou nešetří ani deník AS. „Camp Nou si znovu užívá Ligu mistrů. V parádním zápase zničila Viktorii Plzeň, která zaplatila za nahromaděnou frustraci Barcy za několik let. Xaviho tým vyslal do Evropy jasnou zprávu. Barca je zpět, morálně obrozená tak, že na úterní výjezd do Mnichova může pomýšlet jako na šanci a ne jako na torturu," uvádí AS.

Španělská média pochopitelně přisuzují hlavní roli na cestě ke znovuzrození katalánského velkoklubu polskému šutérovi. „Lewandowski všechno mění," míní list El Mundo. „Vyzařuje z něj aura výjimečných fotbalistů," dodává.

„Lewandowského show," uvedl reportáž o zápase konkurenční El País. „Hrál se zápalem mladíka a chytrostí veterána. Fanoušci v úžasu objevili útočníka, který nejenom že střílí góly jako v dresu Bayernu, ale dokáže vést tým osiřelý Messiho odchodem. Tenhle centr forvard si udělal ze zápasu svůj monopol. Zbylí hráči Barcelony následovali recitál svého útočníka tváří v tvář impotenci Viktorie Plzeň," rozplývá se El País nad přínosem barcelonské ofenzivní posily.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články