Hlavní obsah

Dánové vzali Prahu útokem, ze Staroměstského náměstí pochodovali na Letnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvetný zápas rozhodne o postupujícím do závěrečného předkola fotbalové Ligy mistrů. Utkání mezi pražskou Spartou a FC Kodaň každopádně policie považuje za rizikové. Fanoušci dánského šampiona se shromáždili na Staroměstském náměstí a pochodem přes Pařížskou ulici za doprovodu policie zamířili na letenský stadion. Podle prvních zpráv se jejich pochod obešel bez komplikací. Podívejte se na naše video.

Fanoušci FC Kodaň pochodovali Prahou a za doprovodu policie dorazili na LetnouVideo: Sport.cz

 
Článek

Policie vnímá utkání jako rizikové, zejména kvůli protiprávnímu jednání příznivců obou celků před prvním zápasem v Kodani a po něm.

„Proto byl navýšen počet policistů na bezpečnostním opatření, a to především o policisty pořádkových jednotek," avizoval Jan Rybanský, mluvčí pražské policie.

Penalty? Speciálně je netrénujeme, je to hlavně věc mentality, říká před odvetou s Kodaní Brian PriskeVideo: Sport.cz

Podle dánských listů Ekstra Bladet či B.T bylo minulý týden před úvodním zápasem 3. předkola zadrženo v dánské metropoli 39 fanoušků Sparty kvůli potyčce s domácími příznivci.

Dánové pak zase během utkání rozbili skla jednoho autobusu, který sparťanské fanoušky do Kodaně přivezl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.