Hlavní obsah

Díky bohu, zahlásil kontroverzní Becali. Na rozdíl od něho si nemyslím, že nás čeká snadný soupeř, kontroval Vrba

Plzeň

Žádné ohledy, žádné slitování. Natož aby majitel plzeňské Viktorie Tomáš Paclík bral zřetel na to, že se konstelace na tuzemské fotbalové scéně změnila, neboť ve Slavii a Spartě nakupovali a posilovali jako diví. Přivedl zpátky trenéra Vrbu a dal mu dva úkoly. „Chci hrát na podzim skupinovou fázi evropských pohárů, i když vnímám, že letos je to obtížnější. V kvalifikaci o Ligu mistrů figurujeme poprvé v nemistrovské části, což je pro nás nová zkušenost,“ vyřkl první cíl. „Druhý je stejný jako loni - získat titul.“

Plzeň před kvalifikací LMVideo: Sport.cz

 
Článek

Kvalifikační mise začne pro Vrbu a jeho svěřence v úterý v Bukurešti proti soupeři, který se ještě na jaře jmenoval Steaua.

Becali si Plzeň přál

„Na rozdíl od majitele rumunského klubu tvrdím, že nás čeká těžký protivník," narážel Pavel Vrba na výroky Gigi Becaliho, který po losu prohlásil: „To je přesně soupeř, kterého jsme chtěli. Díky bohu."

Steaua přejmenovaná po Becaliho sporech s armádou na FCSB udělala na staronového kouče Viktorie dojem. „Sledovali jsme její první ligový zápas, pozorovatele jsme měli i na utkání proti Temešváru. Hodně dobrý tým v útočné fázi, navíc rychlostně vybavený. Ale náš cíl je jasný - chceme do skupinové fáze evropských pohárů," neznervózňuje Vrbu sebevědomí protivníka a jeho majitele.

„Astra Giurgiu loni Plzeň vyřadila a my jsme mnohem silnější," vzkázal Becali do Čech.

„Je nám jedno, co v Bukurešti říkají," nemínil se pouštět do slovní přestřelky majitel Plzně Paclík.

„S doplněním hráčského kádru jsem spokojený, s přípravou také," nedolehlo na trenéra Vrbu nikterak ani to, že během soustředění v Rakousku prohrál jeho tým všechny tři přípravné zápasy, jež měly být vypovídajícím testem před vstupem na evropskou pohárovou scénu.

Prohry trenéra neznevóznily

„Měli jsme kvalitní soupeře stejných kvalit, jako je Steaua, takže zápasy splnily svůj účel. Tedy až na výsledky, proto doufám, že teď v konfrontaci s rumunským protivníkem budeme úspěšnější," je přesvědčen kouč Viktorie, že první krok v kvalifikaci se svým týmem zvládne a do play-off s ním postoupí. Tím bude mít splněno, neboť i kdyby v dalším dějství neuspěl, účast v Evropské lize má jistou.

„Rumunské celky už několikrát česká mužstva potrápily, ale věřím, že uspějeme," netají Vrba, kterého uklidňuje i to, že hráči zranění během rakouského soustředění se dávají postupně do kupy a někteří z nich by už mohl mít v úterý k dispozici.

Pochopitelně, existuje i druhá varianta, která dává za pravdu kontroverznímu majiteli FCSB Becalimu.Jeho tým ostatně vstoupil do rumunské ligy dvěma výhrami. V pátek zvítězil ve zmiňovaném střetnutí v Temešváru 1:0 gólem francouzského legionáře Gnohérého. Ten přišel na hřiště ve druhé půli, kdy domácí hráli už jen v deseti, a po čtyřech minutách na trávníku utkání rozhodl.

„Pokud bychom skupinu evropských pohárů nehráli, bylo by to pro nás všechny zklamání. Domácí mistrovský titul by pak asi byl to jediné, co by nám ho mohlo vynahradit. Pak bychom vyřazení nějak skousli," reagoval trenér Vrba na tuto eventualitu.

Reklama

Související témata: