Hlavní obsah

Drsná Liga mistrů! Slavící hráče Liverpoolu minula kovová tyč, létaly i zapalovače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo radosti z fotbalu nebylo daleko k tragédii. Zklamaný fanoušek Benfiky Lisabon nemohl rozdýchat, že na půdě jeho týmu v utkání Ligy mistrů slaví hráči anglického Liverpoolu a mrštil na hřiště kovovou tyč. Ta naštěstí fotbalisty minula, a tak se vše obešlo bez zranění. Hrozivě vyhlížející moment rozvášnil další fanoušky. Ti volají po potrestání chuligána a požadují pro něj doživotní zákaz vstupu na fotbal. Čtvrtfinálový duel Ligy mistrů vyhráli Reds 3:1.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Liverpoolský Luis Diaz (uprostřed) po vstřelení třetího gólu Liverpoolu.

Článek

Fanoušek Benfiky to pořádně přehnal a na bitvu s Liverpoolem přišel vyzbrojený kovovou tyčí. Otázkou zůstává, jak je možné, že prošel bezpečnostní kontrolou. Štěstí v dané chvíli je, že když se hrubián rozhodl předmět mrštit směrem na hostující hráče, minul cíl.Tím hlavním byla nejspíš bývalá hvězda konkurenčního Porta Luis Diaz. Ten se vrátil do Portugalska poprvé od lednového přestupu do Anglie.

Reakce fanoušků byly nepřátelské po celý zápas. Vše ještě vygradovalo poté, co Diaz přihrál na gól Sadio Manému a hosté vedli 2:0. Právě poté, došlo ke zmíněnému incidentu s kovovou tyčí. „Měli by toho chlapa, co tyč hodil, najít a zakázat mu doživotně vstup na fotbal," zuřil jeden z fanoušků. „Hrozivé a neuctivé," přidal se další. „Měli by ho zavřít do vězení, na to, jak jeho tým prohrává se klidně může koukat z vězeňské cely," rýpl si další z diskutérů.

Diaz, který v závěru pečetil výhru hostů gólem na 3:1, nebyl jedinou liverpoolskou hvězdou, která čelila atakům fanoušků. Andy Robertson prozradil, že na něj během hry létaly zapalovače. Hráč to ale nakonec přešel s úsměvem na tváři. „Zapalovačů přiletělo docela dost. Možná to těm lidem pomůže a přestanou kouřit. Musíte se na to dívat pozitivně," smál se fotbalista.

Reklama

Související témata: