Hlavní obsah

Madridský beton jednou povolil, De Bruyne je mužem pro velké zápasy

Ještě nikdy Ligu mistrů nevyhráli, fotbalisty Manchesteru City žene velká touha po nápravě. Jeden ze svěřenců Pepa Guardioly má však motivaci ještě o něco větší. Kapitán Kevin De Bruyne loni ve finále utrpěl po srážce s obráncem Rüdigerem zlomeninu nosu a očnice a nedohrál. Nejspíš i proto pak Chelsea finále překvapivě ovládla. De Bruyne je mužem pro velké zápasy, což nyní znovu dokázal v prvním utkání čtvrtfinále proti Atlétiku Madrid.

Foto: Phil Noble, Reuters

Gól! Kevin De Bruyne skóruje, Jan Oblak kapituluje.

Článek

Experti UEFA měli snadnou volbu. Manchester City udolal na svém hřišti 1:0 Atlético Madrid a mužem zápasu byl dekorován Kevin De Bruyne, který utkání anglického šampiona se španělským rozhodl jedinou trefou v 70. minutě.

Třicetiletý belgický záložník vstřelil pátý gól z pěti posledních soutěžních zápasů, do nichž nastoupil.

Především však potvrdil, že je specialistou na velké zápasy. Osm z 11 gólů v Lize mistrů vstřelil De Bruyne ve vyřazovací části, včetně jeho posledních šesti.

Citizens měli v prvním poločase držení míče 70 %, ale prosadit se dlouho nemohli. Atlético vystavělo kolem svojí šestnáctky něco jako nechvalně známý prešovský beton...

„Bylo těžké se dostat do šancí, hráli prakticky s pěti obránci a pěti záložníky, ale zůstávali jsme v klidu," líčí De Bruyne pro televizi BT Sport.

Dvacet minut před koncem beton přece jen jednou povolil. Střídající Foden po pár vteřinách pobytu na hřišti nachystal gólovou pozici pro De Bruyneho a belgický špílmachr přesnou střelou na zadní tyč rozhodl.

„Křiknul jsem na Phila a dostal od něj ideální přihrávku do běhu. Zachoval jsem klid a naštěstí se trefil. Vzhledem k okolnostem jsme předvedli dobrý výkon, v odvetě očekávám podobný zápas," uvědomuje si kapitán Citizens.

„Když soupeř tak urputně brání, je velmi těžké najít volné prostory. Hlavní je zachovat si trpělivost. Máme sice jen jednobrankový náskok, doma však budou muset trochu více útočit," dodává De Bruyne.

Odveta se hraje příští středu a všechno je zatím otevřené.

„Až na jednu výjimku jsme opravdu dobře bránili. Odvetu máme doma a po těsné porážce můžeme věřit v postup," troufá si Jan Oblak, brankář Atlétika.

Reklama

Související témata: