Hlavní obsah

Drsné přivítání. Maďarští fanoušci napadli autobus s fotbalisty Slovanu Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obavy z vyhroceného průběhu dvojzápasu se naplňují. Úvodní duel druhého předkola fotbalové Ligy mistrů mezi domácím Ferencvárosem a Slovanem Bratislava měl v podvečer středečního utkání horkou předehru. Fanoušci budapešťského celku napadli autobus s hráči Slovanu, příznivci házeli na vozidlo kameny. Nikdo ze slovenské výpravy nebyl zraněn. Napjatá atmosféra mezi oběma kluby panuje od roku 1992. Tehdy na stadionu Slovanu došlo k nepokojům v hledišti a policie nevybíravě zmlátila maďarské fandy.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Ferencvárose slaví 33. titul klubové historie. Ilustrační foto

Článek

Skupinka fanoušků Ferencvárose zaútočila na autobus ve chvíli, kdy se fotbalisté vraceli z tréninku na stadionu Groupama Arena zpět na hotel.

Maďarské úřady něco takového předpokládaly. Příznivci úřadujících maďarských mistrů autobus napadli i přesto, že ho podle tamních médií doprovázela eskorta tří policejních vozidel.

Škoda na autobusu zatím nebyla vyčíslena. Pachatelům se podařilo rozbít jedno z oken a na několika místech poničili lak.

Nenávist mezi příznivci obou klubů panuje už 30 let. Během vzájemného duelu mezi Slovanem a Ferencvárosem tehdy na stadionu Slovanu zasahovalo dokonce slovenské protiteroristické komando. Několik maďarských fandů bylo při akci zraněno, desítky z nich skončili v poutech.

Události z roku 1992 před středečním duelem připomínala jak maďarská, tak i slovenská média.

Reklama