Hlavní obsah

Drsnou kritiku střídá chvála. Česká legenda se klaní hvězdičce

Řádí jako tsunami. Umí dát parádní gól, fanoušci ale hltají i jeho další kousky. Na oporu Juventusu Paula Dybalu, který nádhernou brankou rozhodl utkání Ligy mistrů s Atlétikem Madrid, se valí chvála. Poklonu si šestadvacetiletý Argentinec vysloužil i od legendárního Pavla Nedvěda, který je viceprezidentem v turínském velkoklubu. „Dybala v této sezoně předvádí skvělé věci. V té minulé hrál pod své možnosti, ale úplně změnil myšlení. Teď je to on a těší mě to, protože může být ještě lepší," uvedl Nedvěd pro Sky Sport Italia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Italský kouč Maurizio Sarri komentuje parádní Dybalovu trefuVideo: sntv

 
Článek

Dybala je hráčem Juventusu od roku 2015, v uplynulém ročníku italské ligy vstřelil pouze pět branek, o 17 méně než sezonu předtím. Pětkrát se trefil i v Lize mistrů. Teď ale zase nabírá formu. V ligové soutěži dal během 11 utkání čtyři góly a další tři přidal v Champions League. Formu potvrdil i parádním gólem proti Atlétiku, kdy z nemožného úhlu umístil míč pod břevno.

„Byl to pěkný gól, zvlášť z takového místa. Bylo to obtížné, protože tam bylo hodně hráčů. Cítím se dobře, snažím se odvádět maximum. Troufám si a využívám svého sebevědomí," citoval Dybalu klubový web.

V útoku nastoupil po boku Cristiana Ronalda, který kvůli zranění dostal v sobotním ligovém duelu v Bergamu volno. Pouze na lavičku posadil kouč Maurizio Sarri Gonzala Higuaína, který souboj s Atlantou obrátil dvěma góly a zařídil výhru 3:1, pod niž se gólem podepsal také Dybala.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo reaguje během utkání Ligy mistrů.

„Nikdy bych nechtěl být trenérem, protože vybírat mezi těmihle šampiony je neskutečně složité. Paulo i 'Pipa' (Higuaín) jsou ve skvělé formě. Podle mě to bylo hlavně taktické rozhodnutí, aby se do druhého poločasu přineslo něco jiného," prohlásil Nedvěd.

Pochvalu si od něj vysloužil i bosenský záložník Miralem Pjanič. „Hraje vyrovnaně a jako hráč se v každém aspektu posunul," konstatoval držitel Zlatého míče z roku 2003.

Chceme vyhrát Ligu mistrů

„Že mě Nedvěd pochválil? Z toho mám velkou radost. Cítím se v pohodě, jsem v klidu. Vím, že je přede mnou ještě spousta práce. Podstatné bylo zajistit si první místo ve skupině. Rozhodující zápasy nás teprve čekají a musíme se zlepšovat, abychom na ně byli připravení. Mým cílem je přivézt do Turína trofej pro vítěze Ligy mistrů," řekl Pjanič.

Reklama

Související témata: