Hlavní obsah

Sparta penalty speciálně netrénuje. Buďme o 5 procent lepší v ofenzivě, žádá Priske

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zápas nic nerozhodl. Gól v něm nepadl a dal za pravdu prognózám, že o postupu může rozhodnout jediný detail. Třeba i penaltový rozstřel. Fotbalisté pražské Sparty by si ho v úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň samozřejmě nepřáli, rádi by uspěli v běžné hrací době. „Připravení jsme však na všechny varianty,“ ujišťuje trenér Brian Priske.

Penalty? Speciálně je netrénujeme, je to hlavně věc mentality, říká před odvetou s Kodaní Brian PriskeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Remíza z Kodaně je dobrá, s ohledem na velký tlak dánského mistra v závěru určitě. Sparta venku branku nevstřelila, takže postaru by ji jakákoliv remíza se vstřelenými góly v odvetě vyřazovala. Staré pořádky už ovšem neplatí, větší počet gólů vstřelených na hřišti soupeře při rovnosti skóre nerozhoduje.

Jakýkoliv nerozhodný stav po 90 minutách by zápas posunul do prodloužení. A kdo ví, možná i do penaltového rozstřelu.

Na něj se ovšem Letenští speciálně nechystají. „Myslím, že už jsme dokázali, že penalty jsou jednou z našich oblíbených disciplín. Obecně je netrénujeme, ale hodně je kopeme, když se rozdělíme na menší týmy," říká trenér Brian Priske.

Přímák s fotbalovým vicemistrem Evropy 1996 Martinem FrýdkemVideo: Sport.cz

„Během týdne jsme si všechny tyto aspekty hodně rozebrali. Takže si myslím, že na penalty jsou připraveni všichni. Jde při nich hlavně o psychickou stránku a být připravený na všechno," dodává dánský kouč.

Specialistou na pokutové kopy je teď v týmu kapitán Ladislav Krejčí. V české lize jich proměnil devět za sebou.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

„Neřekl bych, že jsem expert. Samozřejmě jsem rád za mou dobrou statistiku, ale je potom na každém jednotlivci, jak situaci zvládne. A to není úplně můj job... Určitě se připravujeme i na penalty," culí se Krejčí, jemuž se vyplácí spolupráce s mentálním koučem.

Dánský kouč již po losu předpověděl, že v konfrontaci se svými krajany rozhodnou o postupujícím detaily. Od Kodaně čeká stejný výkon jako v prvním duelu.

„Oba týmy vědí, co je v sázce, navíc se vzájemně hodně respektujeme, zejména v ofenzivě. Vědí, že jim můžeme ublížit. Doufám, že naši ofenzivní hru můžeme vylepšit ještě o pět procent a vytvoříme si víc šancí než v Kodani," nechce se Priske spoléhat až na penalty.

„Také doufám, že budeme nebezpečnější ze standardek. V Kodani jsme jich pár měli, ale mohli jsme si při nich počínat lépe. Snad nám víkendové branky ze standardek (proti Jablonci) pomůžou," věří Priske.

Kodaň je silná, Letenští si nemohou dovolit hru hned od začátku otevřít. Jenom čekat však také nejde.

„Proti prvnímu duelu v Kodani musíme mít větší odvahu v defenzivní části, nebát se a nebýt tolik vzadu, víc si věřit dopředu. Doufám, že nás diváci poženou tak, že vývoj pro nás bude pozitivní," přeje si Krejčí.

Reklama