Hlavní obsah

Dusno v Bayernu! Hvězda vyfasovala rekordní pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Bayernu Mnichov to vře. Pořádně tučnou pokutu vyfasoval podle informací německých médií hvězdný fotbalista Sadio Mané za to, že minulý týden udeřil pěstí do tváře spoluhráče Leroye Saného. Jednatřicetiletý senegalský reprezentant musel zaplatit klubu 350 000 eur (přes 8 milionů korun). „To mohu potvrdit, ano,“ přiznal generální ředitel Oliver Kahn, že jde o rekordní částku. Bayern ve středeční odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů remizoval 1:1 s Manchesterem City a vypadl z evropských pohárů.

Foto: Leonhard Simon, Reuters

Generální ředitel Bayernu Mnichov Oliver Kahn sleduje odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Mané minulý týden po úvodní prohře ve čtvrtfinále na hřišti ostrovního celku udeřil pěstí do obličeje spoluhráče Leroye Saného. Německý mistr ho za to vyřadil z kádru pro ligové utkání s Hoffenheimem. Do středeční odvety Champions League už Mané zasáhl. Do hry se dostal z lavičky, když v 63. minutě střídal shodou okolností právě Saného.

Podle zpráv německých médií Mané zaplatil 350 000 eur, což je největší pokuta, jakou kdy klub svému hráči vyměřil. „Nyní je celá věc uzavřená," řekl Kahn. „Byla překročena hranice, kterou nebudeme tolerovat," vyjádřil se k celé situaci i trenér Thomas Tuchel.

Foto: Leonhard Simon, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Sadio Mané (vpravo) jde na hřiště, vystřídaný Leroy Sané si se senegalským spoluhráčem vlažně plácá rukou.

Mané přestoupil do Bayernu loni v červnu z Liverpoolu, s nímž mimo jiné vyhrál anglickou Premier League i Ligu mistrů. S bavorským velkoklubem uzavřel tříletou smlouvu.

Ve své první sezoně za něj zatím nastřílel 11 branek v 33 soutěžních duelech. Naposledy se ale v dresu obhájce německého titulu prosadil v říjnu, poté ho na více než tři měsíce vyřadila ze hry zraněná noha, kvůli níž přišel i o podzimní mistrovství světa v Kataru.

Reklama