Hlavní obsah

Emoce v Madridu. Fanoušci navrátilce Griezmanna vypískali

Madrid/Praha

Francouzský fotbalista Antoine Griezmann si ve středu připsal druhý domácí debut v dresu Atlétika Madrid, kam se vrátil na hostování s opcí na přestup z rivalské Barcelony. A příznivci na Wanda Metropolitano mu během utkání úvodního kola Ligy mistrů proti FC Porto vřelé přivítání nepřipravili. Naopak. Na třicetiletého mistra světa se v Madridu hlasitě bučelo.

Foto: Susana Vera, Reuters

Francouzský fotbalista Antoine Griezmann tleská fanouškům během úvodního kola skupinové fáze Ligy mistrů proti FC Porto.

Článek

Francouzský reprezentant se do Atlétika vrátil po dvouroční štaci v Barceloně, která zužovala kádr kvůli finančním potížím. A že by to pro autora 133 branek v dresu Madridu bylo šťastné znovusjednocení, se opravdu říct nedá.

Domácí fotbalisté proti Portu pouze remizovali 0:0, Griezmanna ale může především tížit fakt, že příznivci úřadujícího šampiona La Ligy mu odchod na Camp Nou a jeho okolnosti nejspíš vůbec neodpustili.

Nejprve spustili hlasitý pískot doprovázený bučením ve chvíli, kdy před zahájením duelu četl místní hlasatel jména náhradníků. A celá situace se v dost možná ještě větší míře opakovala v 56. minutě duelu, když Griezmannovi své místo na hrací ploše přenechával během střídání Joao Felix.

Grizemann z Atlétika odešel v roce 2019 poté, co Barcelona aktivovala jeho výstupní klauzuli ve výši 120 milionů liber. Později vyšlo najevo, že francouzský fotbalista byl s Barcelonou na všem domluvený dva měsíce před koncem tehdejší sezony, tedy v době, kdy Atlético ještě bojovalo o mistrovský titul.

Reklama

Související témata: