Hlavní obsah

Plzeň - Barcelona 2:4Plzeňská rozlučka s Ligou mistrů: dva góly Barceloně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Plzeň se rozloučila s Ligou mistrů porážkou, v úterním domácím duelu nestačila i přes dva góly Chorého a množství šancí na Barcelonu (2:4). Základní skupinu odehrála bez bodového zisku.

Barcelonu jsme potrápili nad naše možnosti. Trošku zklamání převládá, zní z plzeňské kabinyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V Doosan Aréně se hrálo už jen o prestiž a o peníze, jakýkoli výsledek neměl na pořadí v tabulce vliv. Před výkopem bylo jisté, že Barcelona skončí třetí a Plzeň poslední. Proto kouč Xavi udělal oproti sobotnímu ligovému duelu ve Valencii v základní sestavě Barcelony devět změn. Do Plzně ani nevzal kanonýra Lewandowského, kterého pobolívají záda. Kvůli rozsáhlé marodce měla do ideálu také jedenáctka Viktoria.

Ta kromě touhy po prvních bodech měla v derniéře v Champions League ještě jedno velké přání: nechtěla dopustit, aby její jméno bylo spojeno s nejhorším vystoupením v historii základní skupiny Ligy mistrů. O odvrácení antirekordu soupeřila na dálku s Rangers, kteří hráli na Ibrox Stadium s Ajaxem.

Před závěrečným kolem měl skotský tým skóre 1:19, o gól horší než Viktoria (3:20). Obě mužstva tedy byla blízko Dinamu Záhřeb, které na podzim 2011 absolvovalo skupinu Champions League bez bodu při skóre 3:22. O přestávce na tom byli Rangers a Plzeň výsledkově nastejno, prohrávali shodně 0:2. Černého Petra za této konstelace drželi Rangers, kterým také nakonec zůstal.

Odnášíme si obrovskou motivaci pro další práci. Je vidět, že světový fotbal je jinde, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

Snaha Viktorie o první body vzala v Doosan Areně brzy za své. V 6. minutě dorazil do sítě míč Marcos Alonso a hosté šli do vedení. Vzhledem k nedůležitosti výsledku se hrálo nahoru dolů, Plzeň mohla brzy s favoritem srovnat krok. Na Kalvachův centr z přímého kopu si naskočil na malém vápně Chorý, hlavou trefil břevno. Vzápětí pálil nebezpečně Pilař. Na druhé straně pohotově z jedné střílel Fati.

Po půlhodině mohl srovnat Kalvach, který upaloval ze strany sám na bránu. Dvojku Barcelony Penu ale nepostřelil. O další vzrušení se poté postaral Vlkanova, který posadil na zadek dva obránce, jenže vypálil nad. Naopak barcelonský Torres se ve velké šanci nemýlil, před přestávkou zasadil Viktorii zblízka druhý úder.

Plzeň dobře útočila, problémy nám dělal hlavně Chorý, hodnotí trenér Barcelony XaviVideo: Sport.cz

V úvodu druhého poločasu se sice domácí vrátili do zápasu díky Chorého proměněné penaltě, vzápětí jí ale po brance Torrese Barcelona odskočila znovu o dva góly. Chorý byl však při chuti, v 63. minutě se prosadil hlavou - 2:3. Poslední slovo měla ale Barcelona díky brance Torreho.

Utkání závěrečného 6. kola skupiny C fotbalové Ligy mistrů
Viktoria Plzeň - FC Barcelona 2:4 (0:2)
Branky: 51. z pen. a 63. Chorý - 45. a 54. Torres, 6. Alonso, 75. Torre. Rozhodčí: Petrescu - Ghinguleac, Grigoriu (všichni Rum.) - Di Bello (video, It.). ŽK: Ndiaye - Gavi, Torre, Torres. Diváci: 11.258.
Plzeň: Staněk - Holík, Hejda, Pernica, Jemelka (57. Havel) - Kalvach (78. Čermák), Ndiaye (57. Bucha) - Jirka, Vlkanova, Pilař (88. Kronus) - Chorý (79. Bassey). Trenér: Bílek.
Barcelona: Peňa - Bellerín, Piqué, Alonso, Alba (57. Balde) - Torre (77. Sanz), Kessié (67. Casado), Gavi - Raphinha (77. Dembélé), Fati, Torres. Trenér: Xavi.
Bayern Mnichov - Inter Milán 2:0 (1:0)
1.Bayern Mnichov660018:218
2.Inter Milán631210:710
3.FC Barcelona621312:127
4.Plzeň60065:240

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články