Hlavní obsah

Francouzský obránce Hernandez z PSG musí s kolenem na operaci a přijde o ME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský fotbalový obránce Lucas Hernandez z Paris Saint-Germain si ve středečním prvním semifinále Ligy mistrů v Dortmundu vážně poranil levé koleno a musí na operaci. Osmadvacetiletý rodák z Marseille tak přijde o zbytek sezony i mistrovství Evropy v Německu.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Zraněný Lucas Hernandez z PSG

Článek

Hernandez se zranil už v prvním poločase při marné snaze zabránit ve skórování domácímu Niclasi Füllkrugovi, jenž v 36. minutě vstřelil jediný gól zápasu. Mistr světa z roku 2018 se pokusil po ošetřování ještě pokračovat, ale několik minut nato musel střídat. Jeho klub dnes uvedl, že si přetrhl přední zkřížený vaz a v nejbližších dnech půjde na operaci.

Absence na mistrovství Evropy je pro Hernandeze další ranou po obdobném zranění, které utrpěl na předloňském mistrovství světa v Kataru. Tehdejší hráč Bayernu Mnichov si už po osmi minutách zahajovacího utkání Francie proti Austrálii přetrhl přední zkřížený vaz tentokrát v pravém kolenu a v utkání i zbytku turnaje ho v sestavě nahradil jeho mladší bratr Théo.

Švýcar Zakaria se zranil

Švýcarský obránce Denis Zakaria si už kvůli zranění za Monako v této sezoně nezahraje a ohrožena je i jeho účast na mistrovství Evropy. Sedmadvacetiletý ženevský rodák si na středečním tréninku poranil zadní stehenní sval na pravé noze.

„Tohle je hodně špatná zpráva. Denisova sezona v Monaku je u konce,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Adi Hütter. „A jeho účast na Euru je ohrožena,“ dodal rakouský kouč aktuálně druhého týmu tabulky francouzské ligy, v níž zbývají odehrát tři kola. Titul už má jistý Paris Saint-Germain.

Bývalý hráč Mönchengladbachu, Juventusu a Chelsea Zakaria odehrál za švýcarskou reprezentaci 54 zápasů a vstřelil tři góly. Švýcarsko má na ME ve skupině A domácí Německo, Skotsko a Maďarsko.