Hlavní obsah

Gólostroj Haaland sestřelil i Sevillu. Mohl klidně dát hattrick, pravil perfekcionisticky Guardiola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zápas, další galapředstavení. Norský střelec Erling Haaland po přestupu do Manchesteru City dokazuje, že pro něj nic není nemožné. Svoji fantastickou formu z úvodu sezony potvrdil i v prvním kole skupin Ligy mistrů, mimo jiné díky jeho dvěma brankám Citizens zvítězili v Seville 4:0. „Má opravdu neskutečný čich na góly,“ chválil svého svěřence kouč Pep Guardiola.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Gesto útočníka Manchesteru City Erlinga Brauta Haalanda po trefě proti Seville.

Článek

Toho Haaland dost možná trochu vyvedl z omylu, španělský stratég se totiž o něm před úvodním utkáním milionářské soutěže vyjadřoval poněkud střídmě. „Nemůžeme vyhrát Ligu mistrů, pokud se budeme spoléhat jen na Erlinga. Určitě nám může pomoci, musí ho ale doplnit i jeho spoluhráči," nechal se slyšet na tiskové konferenci Guardiola.

Norský gólový kulomet ale na žádné pochyby nedbal a i mezi evropskou elitou pokračoval v úctyhodné formě z ligy, v níž během šesti utkání rozvlnil síť hned desetkrát. Proti Seville otevřel skóre po dvaceti minutách hry, když zužitkoval milimetrovou přihrávku Kevina de Bruneyho, V 67. minutě se mu pak podařilo zvýšit na 3:0 díky skvělému výběru místa a dorážce střely Phila Fodena. „A to ještě klidně mohl nějaký ten gól přidat," nenechal i přes dvoubrankový příspěvek na svém svěřenci nit suchou již tradičně náročný Guardiola.

Slovy chvály na adresu svého kolegy pak nešetřil kapitán City Kevin de Bruyne. „Na náš specifický styl hry se zatím adaptuje velmi rychle, je to pro něj perfektní start do nového angažmá. Těším se na to, až se se mnou a ostatními plejery sehraje ještě více," pravil belgický špílmachr, který si za svůj povedený proti Seville odnesl ocenění pro muže zápasu.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City oslavují gól proti Seville.

Zatím to skutečně vypadá, že přivedení Haalanda na Etihad Stadium bylo opravdovou trefou do černého. Pro rekapitulaci – 22letý kanonýr se zatím v osmi soutěžních duelech trefil dvanáctkrát, což jsou opravdu obdivuhodná čísla. Fanoušci Citizens tak doufají, že právě norský střelec je tím posledním dílkem do mozaiky, která jejich celek dovede k vysněné trofeji pro vítěze Ligy mistrů. Nutno dodat, že pokud si Haaland udrží nastolenou výkonnost, tyto sny se dost možná brzy mohou stát skutečností.

Reklama