Hlavní obsah

Bílek po 31 letech na Camp Nou! Dopadne s Plzní líp než s Betisem? Jsem zvědavý, jak si poradíme, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat na Camp Nou po 31 letech. Na stadionu Barcelony stál trenér fotbalové Plzně Michal Bílek v únoru 1991 v dresu Betisu Sevilla. S týmem, za který váleli Bakero nebo Salinas, padli zelenobílí 2:4. Ve středu večer povede na Camp Nou proti Barce mistrovskou Plzeň. Dopadne líp?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek uděluje pokyny svěřencům během utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

„Na zápas na Camp Nou se nedá zapomenout, vzpomínky mám krásný, i když jsme tenkrát prohráli," uvedl Bílek na úterní tiskové konferenci v Barceloně. Bezprostředně po ní se vydal na hřiště, kde jeho tým čekal předzápasový trénink. Dost možná mu hlavou probíhaly zmíněné vzpomínky na duel s Betisem.

Také sevillský celek byl tenkrát velkým outsiderem, hrál navíc o udržení ve španělské lize. Bílek se však mohl zapsat mezi střelce, hosté zahrávali dva pokutové kopy. Před prvním už držel míč v ruce. Nakonec ale obě kopnul Trifon Ivanov.

„Ptal se mě, jestli půjdu. Ale byl sebevědomý, vzal si míč, proměnil obě," vzpomínal Bílek, který byl v roli hráče při příjezdu na Camp Nou nervóznější než nyní, když na stadion Barcelony dorazil jako kouč.

„Situace v Betisu nebyla ideální, hráli jsme o sestup. Věděli jsme, že bude těžké něco v Barceloně uhrát. Teď s Plzní jsme sice čeští mistři, jsme v komfortnější situaci než tehdy Betis. Ale ve středu nás čeká úplně jiný zápas," říká Bílek, kterého čeká premiéra v Lize mistrů.

„A hned v Barceloně. Jsme všichni rádi, že si tady můžeme zahrát. Je pro nás obrovská výzva zahrát si v této skupině. Barcelona je asi jejím největším favoritem. Jsem sám zvědavý, jak si s tím poradíme. Nepochybuju o tom, že byl problém, co se týká nasazení. Uvidíme, na co to bude stačit," podotkl Bílek.

Na Camp Nou hrál o dvacet let dříve než jeho nynější asistenti Pavel Horváth a Marek Bakoš. Dopadli stejně, na podzim 2011 podlehli Messimu a spol. 0:2. Jak se plzeňskému trenérskému triu povede ve středu večer?

Reklama