Hlavní obsah

Guardiolův obličej nad zlato! To nezklame, oslavují média v Madridu Real a koučův zmar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelný obrat a zmrtvýchvstání na poslední chvíli v podání Realu Madrid v domácí odvetě semifinále Ligy mistrů (3:1) má pochopitelně silný ohlas ve španělských médiích. Zejména ta madridská senzační postup do finále nejprestižnější evropské soutěže popisují v samých superlativech, v některých případech ho dokonce označují za Boží dílo. Nechybí ale ani škodolibá radost nad krachem někdejšího hráče a kouče Barcelony Pepa Guardioly na lavičce City.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zdrcený kouč Pep Guardiola v odvetě semifinále Ligy mistrů v Madridu.

Článek

Real ještě na začátku 90. minuty prohrával s anglickým soupeřem 0:1 a alespoň k prodloužení zápasu potřeboval vstřelit dva góly. To se mu ale zásluhou Rodryga podařilo. V prodloužení pak z penalty vystřelil postup Karim Benzema.

„Real Madrid je z jiné planety," jásal madridský list AS v titulku. A poté dodal: „Nejžádanější obrázek nezklamal: Guardiolův obličej je nad zlato," neskrýval deník, na čí straně barikády stojí a že působení v Barceloně se z pohledu hlavního města Španělska neodpouští.

MARCA měla podobnou titulní stranu jako AS zachycující jásající hráče, jak po závěrečném hvizdu běží směrem k fanouškům. „Den, který může vysvětlit jen bůh," hlásá titulek tohoto média.

I barcelonské Mundo Deportivo ale nešetří komplimenty. A vychvaluje neuvěřitelnou schopnost Realu střílet góly v závěru a otáčet zápasy na poslední chvíli.

List SPORT si vystačil s titulkem „Neuvěřitelné" a dodatkem: „Real znovu dokázal zvrátit zápas překvapivým způsobem, když byl velmi blízko smrti."

Obzvlášť po úvodním gólu City opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že by Real mohl pomýšlet na úspěch. Rodrygo se v 90. minutě trefil z vůbec první střely svého týmu na bránu. Guardiola ale ani tak nedokázal svůj tým do finále dotlačit.

Však to také od fanoušků City odskákal. vyčítali mu zejména „špatná střídání" a fakt, že „vyhodil další sezonu v Lize mistrů oknem".

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články