Hlavní obsah

Henryho trefa zajistila Arsenalu výhru v Madridu

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu Londýn skvěle rozehráli osmifinálovou partii Ligy mistrů proti Realu Madrid. "Kanonýři" v úterý zvítězili na stadionu Santiaga Bernabeua 1:0 díky brance Thierryho Henryho ze 47. minuty a před odvetou, která se bude hrát v Londýně za dva týdny, mají výbornou výchozí pozici. Arsenal se stal prvním anglickým týmem v historii, který dokázal vyhrát na hřišti Realu.

Článek

V dalším dnešním šlágru uhrál Bayern Mnichov doma remízu s AC Milán 1:1. Bavorský velkoklub poslal do vedení v první půli Michael Ballack, který převzal kapitánskou pásku od zraněné brankářské jedničky Olivera Kahna. AC Milán, v jehož dresu se v závěrečných minutách objevil i český reprezentant Marek Jankulovski, odpověděl v 57. minutě proměněnou penaltou Ševčenka.

Benfika Lisabon porazila obhájce loňského vítězství Liverpool díky brance Luisaa z 84. minuty, Olympique Lyon v repríze loňského čtvrtfinále nasměroval v Eindhovenu k výhře Juninho a francouzský klub tak může soupeři oplatit minulé vyřazení.

Londýnský Arsenal v domácí soutěži sice tápe a boj o čelní pozice sleduje až z pátého místa, ale dnes se v Madridu vytáhl. Vůbec první měření sil velkoklubů v historii nabídlo otevřenou partii, kterou rozhodl dvě minuty po přestávce útočník Henry.

Francouzský reprezentant zakončil sólo chladnokrevnou střelou a pokazil tak oslavu domácí hvězdě Raúlovi, který střídal ve druhém poločase a jako první hráč nastoupil ke stému utkání v Lize mistrů.

AC Milán uchránila od porážky až penalta

Bayernu se povedl vstup do utkání proti AC Milán, loňskému finalistovi soutěže. Mnichované se museli obejít bez zraněného gólmana Kahna, ale jeho mladý náhradník Rensing byl dlouho bez práce. Záložník Ballack krásnou střelou vnějším nártem poslal domácí do vedení a pak navíc dvakrát selhal nizozemský kanonýr Makaay.

Milán byl v útoku neškodný, spasila jej ale přísně nařízená penalta po ruce stopera Ismaela v pokutovém území, kterou zařídil konečnou remízu Ukrajinec Ševčenko. Bayern tak po 15 zápasech poprvé neopouštěl moderní Allianz Arenu jako vítěz a AC potvrdil, že na svého soka umí zahrát. Ze sedmi vzájemných zápasů prohrál jen jednou. Italský klub byl s remízou spokojený, znepokojilo jej ale zranění kotníku brankáře Didy, jenž musel v 65. minutě střídat.

Liverpool na stadionu Da Luz v Lisabonu měl s Benfikou zápas rozehraný na bezbrankovou remízu a hosté měli na dosah pošesté ze sebou udržení čistého konta. Všechno změnila až hlavička útočníka Luisaa, Liverpool tak v Lize mistrů inkasoval poprvé od loňského září a nyní je ve složitější pozici než Benfika.

Chyba brankáře Gomése připravila PSV Eindhoven o lepší výsledek s Lyonem. Brazilský gólman v 65. minutě nezkrotil trestný kop obávaného exekutora Juninha a Olympique má blízko ke čtvrtfinále, kde loni ztroskotal právě v souboji s PSV. Lyon cennou výhru ubránil i přesto, že v závěru hrál bez vyloučeného útočníka Govoua.

Liga mistrů - osmifinále
Bayern Mnichov - AC Milán 1:1 (1:0)
Branka: 23. Ballack - 57. Ševčenko z pen. Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). Diváci: 66 000.
Real Madrid - Arsenal 0:1 (0:0)
Branka: 47. Henry. Rozhodčí: Farina (It.). Diváci: 70 000.
Benfica Lisabon - FC Liverpool 1:0 (0:0)
Branka: 84. Luisao. Rozhodčí: Plautz (Rak.). Diváci: 60 000.
PSV Eindhoven - Olympique Lyon 0:1 (0:0)
Branka: 65. Juninho. Rozhodčí: Vassaras (Řec.). ČK: 81. Govou (Lyon). Diváci: 35 000.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články