Hlavní obsah

Historická pohroma! Peklo. Ve Španělsku dávají Barceloně po ostudném krachu co proto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dění v posledních měsících už nejde o žádné velké překvapení, ale přesto se na to po letech dominance katalánského velkoklubu těžko zvyká. Fotbalová Barcelona končí se po dlouhých 21 letech nedostala v Lize mistrů ze základní skupiny. Španělský tisk nešetří po další lekci od Bayernu Mnichov, která poslala tým Xaviho Hernándeze z luxusu Champions League do druhořadé Evropské ligy, silnými slovy.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Fotbalisté Barcelony Oscar Mingueza a Sergio Busquets byli po zápase hodně zklamaní

Článek
Fotogalerie

Barcelonští museli počítat s tím, že Benfica si nejspíš na svém stadionu klíčové tři body proti Dynamu Kyjev uhraje, a jim tak nezbývalo než jít v Mnichově ve snaze proklouznout do jarní fáze Ligy mistrů rovněž za výhrou.

Chlácholit se mohli chimérou, že Bayern už měl postup z první příčky jistý a před prázdným hledištěm by se možná nemusel tak snažit.

Opatrný optimismus však vzal rychle za své. Bavorský válec smázl Barcu rozdílem třídy 3:0 a slavný klub tak zažil v nastalých těžkých časech další ponižující lekci, kterou mu španělští žurnalisté ve svých médiích náležitě osolili.

Deník Marca si jako vystihující moment pro krach giganta vybral utrápenou tvář stopera Gerarda Piquého s titulkem „Kolaps".

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z branky do sítě Barcelony.

Španělský Sport pak dění v Mnichově nazval jako „Smutné sbohem Lize mistrů". Mundo Deportivo pak píše na titulní straně o tom, že Xaviho tým se ocitl „pod nulou" poté co je „dominantní soupeř" degradoval na úroveň Evropské ligy.

List Diario AS zase hřímá, že v Bavorsku se pro španělský tým servírovala „historická pohroma". Na úvodní straně doplňuje fotku kapitulujícího brankáře Ter Stegena výrazný titulek „V pekle".

Deník L'Esportiu popsal výkon Barcelony jako „otřesný". „Je to přesně takové, jaké to je," dodal k tomu, kam až ještě donedávna Evropě dominující klub v éře po Lionelu Messim klesl.

Reklama

Související témata: