Hlavní obsah

I v Divadle snů úřadoval VAR, kouč Lipska na něj ale pětigólový výprask nesváděl

Manchester/Praha

Pro momentálního lídra fotbalové bundesligy tvrdý direkt. Doma je Lipsko suverénní, do Ligy mistrů vstoupilo před týdnem rovněž výhrou, v sedmi soutěžních zápasech inkasovalo jen tři góly. A pak přijede do Manchesteru na Old Trafford a z „Divadla snů“ si odveze pětibrankový debakl... A nic na tom nemění, že první dvě trefy Rudých ďáblů musel posvětit VAR, přičemž hlavně první byla hodně diskutabilní. Podle videa totiž pouze milimetry Upamecanova ramena rozhodly o tom, že střelec vedoucího gólu Manchesteru United Greenwood nestál v ofsajdu.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Manchester United – LipskoVideo: O2 TV Sport

 
Článek

V porovnání s tím, co se ve středu v noci dělo v Turíně, kde nizozemský rozhodčí Makkelie na základě verdiktu svého kolegy u videa neuznal snajprovi Juventusu Moratovi pro ofsajd hned tři góly, se fotbalisté Lipska pochopitelně nemusí cítit tak frustrovaní jako hráči Staré dámy.

V jejich případě totiž VAR zasáhl jen dvakrát, přičemž pokaždé potvrdil, že vstřelený gól platí, neboť střelci Manchesteru United Greenwood a Rashford v ofsajdu nebyli.

„Při prvním gólu se mi ale zdála linka určující ofsajdové postavení velmi křivá," ucedil kouč Lipska Julian Nagelsmann před objektivy kamer, když rozebíral výprask, který jeho tým utrpěl.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United se radují z branky do sítě Lipska

Jen milimetry skutečně určovaly, že rameno francouzského legionáře Upamecana bylo k bráně Gulacsiho blíž než špička Greenwoodovy kopačky.

V druhém případě šlo o centimetry... VAR totiž potvrdil, že střídající žolík Rudých ďáblů Rashford se vydal k sólové akci poté, co vyběhl za přihrávkou ze své poloviny, takže o ofsajd se rovněž nejednalo.

Ke cti kouče vedoucího týmu bundesligy Nagelsmanna však slouží, že na zásahy videa debakl nesváděl.

„Pro mne je podstatné, jak jsme zmiňované situace bránili. Pokud bychom si počínali skutečně důsledně a útočícího soupeřova hráče pouze nedoprovázeli, nemohlo by k nim dojít a nezáleželo by na tom, zda se o ofsajd jednalo či nikoli," vyčítal svým svěřencům chyby a nedůslednost v defenzivě.

Zlobil se na ně ale i proto, že se po druhém inkasovaném gólu úplně zhroutili, přestali bránit a hrát, takže dostali ještě tři navrch.

To proto, že střídající Marcus Rashford byl při mimořádné střelecké chuti. Na hřiště přišel až v 63. minutě, přesto stihl nasázet během šestnácti minut svůj první hattrick v kariéře a napodobil tak současného trenéra Manchesteru Solskjaera. Tomu se podobný kousek podařil po příchodu z lavičky v roce 1999.

„Po takovém výsledku se pochopitelně necítíme dobře, i když konečné skóre trochu klame. Do druhého inkasovaného gólu jsme nehráli špatně, jen v ofenzivě jsme byli až nezvykle neškodní. V poslední půlhodině jsme se ale úplně zhroutili. Ztráceli jsme spoustu míčů, prohrávali souboje, organizace hry se rozpadla úplně," rozpovídal se Nagelsmann po zápase, který znovu potvrdil, že pro německá mužstva je Old Trafford prokletý.

Lipsko bylo totiž jedenáctým německým týmem, který nedokázal pohárové utkání v Divadle snů vyhrát. Naposledy tam proti domácím Rudým ďáblům uspěl před téměř dvaceti lety Bayern Mnichov, který v dubnu 2001 vyhrál nad Manchesterem United 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články