Hlavní obsah

Izraelští fanoušci během zápasu Ligy mistrů zuřili! Hvězdu PSG vypískali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční souboj Ligy mistrů mezi izraelským Maccabi Haifa a francouzským PSG nepřinesl pouze fotbalové momenty, nýbrž přesáhl i do politické sféry. Domácí fanoušci totiž bouřlivě vypískali marockého reprezentanta Achrafa Hakimího, který v době dlouho trvajícího izraelsko-palestinského konfliktu v minulosti několikrát veřejně podporoval právě palestinskou stranu, což okamžitě vyvolalo protireakci zaplněného stadionu.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Pravý obránce PSG Achraf Hakimí během rozcvičení před zápasem proti Maccabi Haifa.

Článek

Před středečním soubojem se dokonce spekulovalo o tom, že trenér pařížského celku Christopher Galtier marockého reprezentanta ze sestavy dokonce úplně vynechá. Důvod? Politika. Třiadvacetiletý Hakimí, který se sice narodil v Maroku, se netají tím, že je hlasitým zastáncem palestinských práv. Před několika měsíci na sociální sítě například napsal. „Svoboda Palestině".

A na to izraelští fanoušci rozhodně nezapomněli. Rozhodně ne v době izraelsko-palestinského konfliktu, který je označován za jednu z nejproblematičtějších událostí druhé poloviny 20. a počátku 21. století. Pokračující konflikt se navíc vyostřil poté, co Hamás (palestinští islámisté) před několika týdny namířil rakety na izraelský Jeruzalém. Předpokládá se, že během srpnových střetů zemřelo více než 400 lidí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Majid Freeman ⭐️ (@majstar_7)

Hakimí se do hry nakonec skutečně dostal, a sice v 83. minutě, kdy střídal Nordiho Mukieleho. Fanoušci Maccabi rázem spustili hlasitý pískot, na které mladý Maročan reagoval přiložením prstů k uchu, což domácí příznivce ještě víc popíchlo. Incident navíc začal plnit titulky nejen fotbalových médií po celém světě.

Vedení PSG to kvůli hráčově absenci v základní sestavě začalo pořádně schytávat i ze strany fanoušků. „Sakra, to je poprvé, co můžeme skutečně mluvit o diplomatické absenci hráče. Šílené, k čemu jsme dospěli," bouřil se fanoušek na sociálních sítích. „Hanebné gesto ze strany PSG, které nemá odvahu podpořit svého hráče," zní na fanouškovské stránce francouzského velkoklubu.

Nebylo to ale poprvé, kdy byl pravý obránce ve službách pařížského celku vypískán. Na začátku roku se totiž PSG střetlo ve finále poháru proti Nantes v izraelském Tel Avivu a odezva byla naprosto identická. Příznivci na Hakimího při každém kontaktu s míčem pískali a posmívali se mu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články