Hlavní obsah

Jemelkův hektický týden: přestup, Hradec, znělka Ligy mistrů! Splnil se mi sen, zářil plzeňský obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dny po příjezdu do Plzně byl u ligové výhry nad Hradcem Králové, ve středu večer nastupoval na trávník stadionu v Banku za tónů hymny Ligy mistrů. Stoper Václav Jemelka vyhlíží, jako by za Viktorii nehrál týden, ale několik let. V úvodním duelu play off Champions League na půdě Karabachu (0:0) zvládl výtečně i nezvyklou pozici na levém kraji obrany. I díky jeho výkonu může český mistr dál snít o hlavní fázi Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jemelka z Viktorie Plzeň.

Článek

„Když jsme stáli u středového kruhu a zněla ta krásná znělka... Zažil jsem ji poprvé, splnil se mi sen. Jsem rád, že jsem u toho mohl být," rozplýval se Jemelka po utkání. Po přestupu do Plzně hodně toužil. Delší čas cítil, že v Olomouci přešlapuje na místě, chtěl se posunout výš. V létě neskrýval, že myšlenkami je v Doosan Aréně, nikoli na Hané. Jednání se však táhla. Milion eur, který Sigma požadovala, musela Plzeň nejdřív vybojovat v kvalifikaci Ligy mistrů.

Minulé úterý jí mačkal Jemelka palce na dálku, aby zvládla odvetu 3. předkola proti Tiraspolu a zajistila si téměř 300milionový bonus od UEFA. Stalo se, necelé dva dny po postupu si Viktoria s vedením Olomouce plácla. Po premiéře ligové si ve středu v Baku odbyl Jemelka v dresu Plzně i tu pohárovou. Obě úspěšně.

„Výsledek z Baku nám dává velkou šanci do odvety. Jsem hrdý na celý tým, vybojovali jsme remízu v těžkých podmínkách. Počasí bylo nechutné a soupeř kvalitní," narážel Jemelka na vysokou vlhkost v ázerbájdžánské metropoli.

Sedmadvacetiletý reprezentační stoper se navíc musel v hlavě přešaltovat na nezvyklou pozici levého obránce. „Dozvěděl jsem se to den před zápasem. Samozřejmě, jde o jinou roli než na stoperu, ale musel jsem si s tím poradit. Jsem rád, že mi dal trenér důvěru," podotkl Jemelka.

Byť o Ligu mistrů do středy nikdy nehrál, důležité utkání v bouřlivé atmosféře před 31 tisíci diváky mentálně zvládl. I díky zkušenostem z angažmá v belgické Lovani nebo ze zápasů národního týmu. „Nemyslím si, že utkání v Baku bylo moje úplně nejtěžší. Já si tohle do hlavy ani nepouštím. Pokaždé, když jdu na hřiště, snažím se odvést maximum, ať proti mně stojí kdokoli," dodal plzeňský stoper.

Reklama