Hlavní obsah

Ještě jsme neskončili, odveta je stále otevřená, řekl trenér Dortmundu

Trenér fotbalistů Dortmundu Edin Terzic i jeho hráči považují čtvrtfinálovou odvetu Ligy mistrů s favorizovaným Manchesterem City za otevřenou. Anglický celek úterní úvodní zápas vyhrál gólem z 90. minuty 2:1.

Sestih čtvtrtfinále Ligy mistrů: Manchester City - DortmundVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Domácí poslal do vedení v 19. minutě Kevin De Bruyne. V 84. minutě srovnal Marco Reus a "Citizens" inkasovali v soutěži po 790 minutách. V závěru jim ale Phil Foden vystřelil výhru.

"Předvedli jsme dobrou reakci a bojovali jsme. Ještě jsme neskončili. Máme za sebou teprve poločas, odveta je stále otevřená. Dáme do toho všechno, abychom postoupili," citoval klubový web Dortmundu dočasného kouče Terzice.

"Předvedli jsme velmi dobrý výkon. Je mimořádně frustrující, že jsme využili jedinou šanci a inkasovali jsme v 90. minutě gól, kterému jsme se mohli vyhnout. Dali jsme do toho všechno a ukázali odhodlání, kterým bychom se měli prezentovat v každém utkání," prohlásil obránce Mats Hummels.

Borussia nevyhrála pátý z posledních šesti soutěžních zápasů, Hummels ale označil výkon proti City za krok správným směrem. "Naše šance na postup pořád hodně žijí. Potřebujeme vstřelit gól a už tady jsme si vytvořili víc příležitostí, než se čekalo. Musíme to zopakovat i v odvetě. Bude to velká výzva a zkouška na nejvyšší možné úrovni," konstatoval mistr světa z roku 2014.

Fotbalisté německého celku litovali Fodenovy trefy. "Druhý gól na konci byl zbytečný, na dvě sekundy jsme ztratili koncentraci. Z taktického hlediska jsme předvedli dobrý zápas. V první půli jsme si moc nevěřili dopředu, po změně stran se to zlepšilo. Bylo to vyrovnané utkání. City podle předpokladů více drželo míč," uvedl kapitán Reus.

Foto: Phil Noble, Reuters

Dortmundský Erling Braut Haaland v duelu Ligy mistrů s Manchesterem City.

Trenér lídra anglické ligy Pep Guardiola si pochvaloval přístup svých hráčů. "Když vyhrajete 26 z 27 utkání a naopak váš soupeř v bundeslize nevítězí, je na vás tlak. Předvedli jsme neuvěřitelné odhodlání a touhu uspět," řekl padesátiletý Španěl.

Odveta je na programu za týden. "Pojedeme tam za výhrou, nebudeme jen bránit. Přizpůsobíme náš presink a pokusíme se dostat do semifinále," prohlásil někdejší trenér Barcelony a Bayernu Mnichov.

Dortmund si naposledy zahrál semifinále v roce 2013, Manchester zase před pěti lety. V posledních třech sezonách "Citizens" pokaždé skončili ve čtvrtfinále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články