Hlavní obsah

Kapitán chybí! Slavia začne bojovat o Ligu mistrů bez Bořila, Kúdela odpočítává

Praha
Aktualizováno

Trochu nečekaná podoba nominace. Za fotbalisty Slavie ve 3. předkole Ligy mistrů proti Ferencvárosi Budapešť nenastoupí kapitán Jan Bořil. Levý obránce Pražanů má po nedávném mistrovství Evropy zdravotní problém a červenobílí ho nezařadili na soupisku pro nadcházející pohárový dvojzápas. Chybějí také dvě z letních posil nigerijský křídelník Ubong Ekpai a dánský záložník Mads Emil Madsen. UEFA zveřejnila kádry týmů na svém webu a sešívaní uvedli soupisku na twitteru.

Foto: Dan Mullan, Reuters

Jan Bořil po utkání s Dánskem.

Článek

Určitě nejde o plánovaný tah. Vždyť před dvěma lety sehrál v bitvě o zlatý poklad klíčovou roli. Vzpomínáte?

Nejspíš se zdravě naštval, když ho překladatelka den před zápasem uvedla jako Honzu Zbořila. Právě reprezentační obránce Jan Bořil pak fotbalové Slavii svým premiérovým gólem v pohárech podruhé v historii potvrdil postup do Ligy mistrů. Sešívaní po výhře 1:0 v Rumunsku porazili stejným výsledkem Kluž také v odvetě 4. předkola a zajistili si start v základní skupině.

Tentokrát si kapitán musí počkat. "Jan Bořil má bohužel z reprezentace zdravotní problémy, které ho v tuto chvíli nepustí do hry," avizuje Slavia, že nabitá minulá sezona zakončená startem na EURO se na krajním obránci podepsala.

Trenér Jindřich Trpišovský není v optimální situaci. Reprezentantům po návratu z šampionátu dopřál potřebné volno, nasadit by je poprvé měl až v dnešním ligovém duelu v Teplicích. V Budapešti přitom sešívaní nastoupí již ve středu.

Bořil může být dopsán na pohárovou soupisku českého šampiona nejdříve pro další předkolo. V případě postupu přes Ferencváros si slávisté zahrají play off Ligy mistrů, pokud by s maďarským týmem vypadli, čekalo by je 4. předkolo Evropské ligy.

Bořil zbořil Kluž, smál se po utkání šťastný sváteční střelecVideo: Sport.cz

Vedle Bořila chybějí na soupisce pro 3. předkolo ze zdravotních důvodů také dlouhodobě zranění obránce David Hovorka a záložník Lukáš Provod. Problémy měl v poslední době také defenzivní univerzál Ladislav Takács a zcela fit nebyla ani jedna z letních posil Madsen.

V kádru pro 3. předkolo scházejí i útočníci Stanislav Tecl s Mickem van Burenem a brankářský veterán Přemysl Kovář. Na gólmanském postu jsou zapsáni jednička Ondřej Kolář a letní posila Aleš Mandous.

Nechybějí ani další čtyři nové tváře - útočníci Michael Krmenčík se Slovákem Ivanem Schranzem, srbský křídelník Srdjan Plavšič a švédský obránce Aiham Ousou. Mezi útočníky figuruje také navrátilec z hostování Chorvat Petar Musa.

Slavia musela zařadit i obránce Ondřeje Kúdelu, aby se mu mohl dál odpočítávat desetizápasový trest v soutěžích UEFA za údajnou rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers. Čtyřiatřicetiletý stoper si už odpykal sedm utkání.

Reklama