Hlavní obsah

Kopic triumfuje: Osmý rok poslouchám, že Plzeň je přežraná úspěchy. A vidíte, pořád nic…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho vyrovnávací trefa byla v odvetě play off klíčová. Vrátila Plzeň do hry a nasměrovala ji počtvrté do fotbalové Ligy mistrů. „Určitě můj nejdůležitější gól, takže bych ho zařadil na první místo,“ libuje si dvaatřicetiletý Jan Kopic po postupovém vítězství 2:1 nad Karabachem. Reprezentační záložník si se spoluhráči přeje, aby úřadující čeští šampioni ve skupině elitní soutěže narazili na Paris St. Germain.

Zatím můj nejdůležitější gól, má jasno Jan Kopic. Soupeře ochromilVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalistům Plzně fandí dnes na stadionu i zápasnice MMA Martina Jindrová. Jak to tipuje?

Čím více jsou podceňovaní, tím lepší výsledky mají. Senzační postup je nejlepší odpovědí kritikům, kteří Viktorce v bojích o Ligu mistrů moc nevěřili. „V Plzni jsem osmý rok a od doby, co jsem přišel, poslouchám, že je přežraná úspěchy. A vidíte, pořád nic..." poukazuje Jan Kopic.

S Plzní jste si v hlavní fázi Champions League zahrál už před čtyřmi lety. Můžete tedy srovnávat.

Je mi krásně, obrovská euforie. O hodně větší než minule, kdy jsme postoupili přímo z ligy jako mistr. Tentokrát jsme museli přejít přes tři předkola. Zvládli jsme šest těžkých zápasů a dostali se tam. V Lize mistrů jsme zaslouženě a doufám, že v ní ještě něco uhrajeme.

Po poločase jste ovšem prohrávali, obrat přišel až po přestávce.

Inkasovaný gól znamenal nepříjemnost, ale pořád nám zbývalo hodně času. Na začátku druhého poločasu začal Karabach strašně moc zdržovat. Nakonec ho to také vytrestalo. Zaslouženě jsme otočili zápas a jdeme dál.

Málem jsem s trénováním skončil, přiznává Michal Bílek. Teď je to ale pecka!Video: Sport.cz

Zdržování Karabachu vás asi vyhecovalo ještě víc.

Spíš v nás všech byl vztek. Bál jsem se, aby to v někom nevybublalo a neoslabil tým. Naštěstí jsme rychle vyrovnali. Kdybychom prohrávali déle, bylo by to čím dál horší. Karabach by dál kouskoval, ale naštěstí jsme zápas otočili.

Soupeřem otřásl váš vyrovnávací gól po hrubce brankáře.

Branka nám hodně pomohla. Určitě s tím moc nepočítali. Standardka od půlky, jednoduchý nákop a gól. Od té doby byl soupeř trochu zakřiknutý, zato my jsme měli tlak a bylo otázkou času, kdy přidáme druhý gól.

Však jste také tradičním skóre 2:1 zvítězili. Souhlasíte se zastupujícím kapitánem Luďkem Pernicou, že byste si oblíbený výsledek už mohli patentovat?

Trochu se tomu smějeme. Už to asi není náhoda. Kéž by to takhle vydrželo dál. Postup po obratu v domácím prostředí je o to sladší. Co víc si přát? Přišla obrovská euforie.

Ve čtvrtek se losují základní skupiny. Máte vysněného soupeře?

Už od prvního předkola jsme si v kabině říkali, že pojedeme do Paříže. Myslím, že teď už je to hotový. (smích)

Reklama