Hlavní obsah

Křivda? Vyrovnávací gól neměl platit, soptil kouč Realu. Marně, ještě byl potrestán. VAR se neozval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěkný a důležitý gól. Ale předcházela mu chyba rozhodčích. Před trefou Kevina De Bruynea z Manchesteru City byla porušena pravidla. Ne přímo v závěru akce, ale i tak si kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti po úvodním semifinále fotbalové LM postěžoval a podivil se, že nezasáhl VAR. Je z toho hodně povyku. Míč totiž pár sekund před dosažením branky opustil hřiště, hra měla být přerušena. Potvrdila to moderní technika v televizím přenosu.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kevin De Bruyne z Manchesteru City slaví svoji trefu v úvodním semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Článek

Real poslal do vedení v 36. minutě Vinícius Júnior, v 67. minutě srovnal Kevin de Bruyne. Akce Manchesteru skončila gólem i díky skluzu Bernarda Silvy u postranní čáry, jenž podle sudích udržel míč ve hře. Z prvních televizních obrázků nebyla situace stoprocentně jasná.

Záběry od beIN Sports využívající 3D technologii však ukázaly, že míč byl mimo hrací plochu. "Míč byl za čárou, potvrdila to i technologie. Je zvláštní, že to rozhodčí ani nekonzultoval se systémem VAR. Místo toho mi jen dal žlutou kartu za protesty," posteskl si Ancelotti na tiskové konferenci.

Podobně jako jeho protějšek z Manchesteru City Pep Guardiola označil remízu 1:1 za spravedlivou. Tedy až na tu vyrovnávací branku.

Erling Haaland očima bývalého reprezentanta Lokvence, Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

De Bruyne si tak připsal celkově 14. gól v Lize mistrů. Proč nezasáhl VAR? Vzhledem k tomu, že ke spornému momentu nedošlo v bezprostřední útočné fázi (držení míče nakrátko ještě přešlo na stranu Realu Madrid), nemohla být situace přezkoumána videorozhodčím. Lídr Premier League tak neprohrál 21. soutěžní utkání v řadě.

"Oba týmy asi cítí, že remíza z prvního duelu je dobrý výsledek. Možná jsme byli přece jen trochu lepší, ale tenhle dvojzápas bude vyrovnaný až do poslední minuty," usoudil  Ancelotti, jenž odkoučoval 190. zápas v Lize mistrů a vyrovnal rekord legendárního trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona.

Vítěz dvojzápasu se ve finále 10. června v Istanbulu utká s lepším z dvojice milánských velkoklubů AC a Interu. Úvodní italský souboj se odehraje dnes od 21:00.

Reklama

Související témata: