Hlavní obsah

Lukaku si dribloval, Kalvach po páté porážce doufal: Tak snad už příště proti Barceloně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako kdyby se motali v časové smyčce, z které není úniku. Před každým zápasem v nablýskané Lize mistrů s odhodláním mluví o prolomení černé série a prvních bodech, jenže pointa je pokaždé stejná. Porážka. „Velká škola," říkal plzeňský záložník Lukáš Kalvach po čtyřgólovém výprasku od Interu.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Romelu Lukaku dává Plzni čtvrtý gól

Článek

„Začátek jsme neměli špatný, snažili jsme se být aktivní, ale pak jsme inkasovali. Zlomil to asi druhý gól do šatny, to byla škoda. Inter si to pak nejen pohlídal, ale využil i další šance," líčil Kalvach.

Do jeho vyprávění se ozývaly pravidelné údery míče o podlahu. Za zády Kalvacha si v přízemí San Sira rozverně dribloval Romelu Lukaku. Útočník Interu skóroval po pouhých čtyřech minutách od nástupu na plac, přitom předtím skoro dva měsíce marodil.

„Zase se potvrdilo, že Inter má skvělé hráče. Ostatně i v Bayernu a v Barceloně jsou nejlepší fotbalisté z celého světa, individuálně jsou na tom báječně," poklonil se Kalvach. „Konkrétně Inter má velmi dobře propracovaný systém a je těžké se do nich dostat."

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Henrikh Mkhitaryan se raduje z úvodní branky utkání

Kalvach a spol. padli s milánským týmem už podruhé, doma to bylo „jen" 0:2. „Myslím, že v Miláně jsme úvod zápasu zachytili lépe, ale stejně jsme prohráli," litoval Kalvach. „Mimochodem, atmosféra byla suverénně nejlepší ze všech zápasů, co jsme zažili. Lepší než v Barceloně nebo na Bayernu. Před takhle bouřlivou kulisou se vždycky hraje výborně."

Pět zápasů, pět porážek. Vymaže Plzeň nulu příští úterý proti Barceloně? „Nic nevzdáváme, budeme chtít bodovat," přesvědčoval Kalvach. „A pak se budeme muset soustředit na to, abychom zvládali i českou ligu a příští rok zase mohli bojovat o evropské poháry."

Reklama