Hlavní obsah

Messi vyrovnal legendu Realu. Debakl s PSG byl ale možná jeho pohárovou rozlučkou s Camp Nou

Praha

Objal se se svým krajanem, koučem Paris St. Germain Pochettinem, a smutně odkráčel do kabiny. Kapitánovi Barcelony Lionelu Messimu po debaklu 1:4 v úvodním osmifinále Ligy mistrů možná běželo hlavou, že to byl jeho poslední pohárový zápas na Camp Nou v dresu Katalánců. Dohnat takové manko v odvetě je pro současnou Barcelonu utopie, argentinský klenot po této sezoně pravděpodobně v klubu skončí. Odejde dost možná právě do PSG...

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek

V úterý večer musel Messi zkousnout těžkou porážku. Přitom z penalty otevřel účet zápasu. V Lize mistrů se trefil v sedmnácté sezoně v řadě, čímž vyrovnal legendárního útočníka Realu Madrid Raúla.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou středeční duely z Ligy mistrů Porto - Juventus Turín a FC Sevilla - Borussia Dortmund v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20.20 hodin bývalého reprezentačního brankáře Daniela Zítku, a také Miroslava Jirkala, známého fotbalového experta a trenéra. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Ani v nejhorším snu by ho po proměněném pokutovém kopu nenapadlo, že Barcelona dostane takový nářez. Ani o přestávce, za stavu 1:1. Ve druhé půli ale existoval na hřišti jen francouzský tým, za který se hattrickem blýskl útočník Kylian Mbappé.

„Po přestávce jsme měli velké problémy v defenzívě. PSG ukázal, že je fyzicky mnohem silnější než my. Výsledek odráží rozdíl mezi týmy, soupeř byl daleko efektivnější. Musíme přijmout, že jsme byli horší," prohlásil trenér Barcelony Ronald Koeman.

Zklamali jsme, ví Griezmann

„Tohle nebyla pravá Barcelona. Zklamali jsme," sypal si popel na hlavu útočník Antoine Griezmann. Kataláncům nezbývá než doufat v zázrak. Ten se jim před čtyřmi lety povedl právě proti PSG, kdy v domácí odvetě smazali dokonce čtyřgólové manko. Jenže nynější mužstvo je kvalitativně o dvě třídy níž než tehdejší.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi (vpravo) a Kylian Mbappé z PSG během úvodního osmifinále Ligy mistrů.

„Mohl bych lhát a říkat, že máme pořád solidní šanci. Ale realita je taková, že po takovém výsledku je naděje na obrat hodně malá. Zápas nám ukázal, jak moc se musíme zlepšit, zejména na úrovni Ligy mistrů," podotkl Koeman.

„Je těžké si uvědomit, že jsme na Camp Nou dostali čtyři branky. V Paříži se pokusíme vyhrát. Nepojedeme tam na výlet," slíbil Griezmann. Také on však musí vědět, že letošní cesta Barcelony Ligou mistrů skončí na 99% v osmifinále.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.