Hlavní obsah

Mizerná nahrávka, nebo tragické zakončení? Obrovská šance v Lize mistrů skončila fiaskem

Moment, který fotbalový Šachtar Doněck dlouhou dobu mrzel. V úterním duelu Ligy mistrů proti Celticu došlo k promarnění vyložené šance, která mohla ukrajinský celek před posledním skupinovým duelem katapultovat do příznivější pozice. Přečíslení tři na jednoho ale dopadlo fiaskem, útěchou může být fakt, že v souběžně hraném utkání druhé Lipsko senzačně porazilo Real Madrid. Doněck by tak i v případě výhry musel v závěrečném duelu bezpodmínečně zvítězit.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Danylo Sikan (vpravo) spálil v duelu Šachtaru proti Celticu obrovskou šanci.

Článek

Celtic a Šachtar Doněck svedly vysoce důležitý zápas, který mohl napovědět, jaká budoucnost oba celky v Lize mistrů čeká. Pod obrovským tlakem byl především skotský celek. Pakliže chtěl pomýšlet na účast v evropských soutěžích i v dalších měsících, musel bezpodmínečně zvítězit. To se první poločas dařilo plnit, po změně stran se ale začaly dít věci.

Šachtaru se nejprve povedlo po brilantním brejku, který pod břevno zakončil Michajlo Mudryk, srovnat krok. Skotský celek reagoval vytažením obrany a sázkou na maximální ofenzivu, což se krutě vymstilo. Soupeř se v 72. minutě dostal do dalšího nadějného přečíslení, které dopadlo naprosto katastrofálně a hráči se na sebe jen nevěřícně podívali.

Před forvardem Danylem Sikanem zívala prázdná branka, ale míč po nevydařeném zásahu skončil těsně vedle. Nutno však podotknout, že ani nahrávka od spoluhráče Mudryka nebyla zrovna ukázková a doněcká dvojice promarněné šance může litovat hned dvojnásob.

Remíza Šachtaru nakonec neuškodila, ale ani nepomohla. V souběžně hraném utkání totiž druhé Lipsko porazilo Real Madrid 3:2, v posledním skupinovém souboji, ve kterém si to Doněck rozdá právě s německým klubem, tak bude muset Šachtar každou cenu zvítězit. A pokud ne, postoupí ze třetího místa "pouze" do Evropské ligy.

Reklama