Hlavní obsah

Nejlepší zápas sezony a jsme poraženi, bědoval Inzaghi, když Liverpool vyloupil San Siro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pouhé dvě střely na branku vyslali fotbalisté Liverpoolu v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů na hřišti Interu Milán, přesto vybojovali komfortní náskok do odvety 2:0.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Liverpoolský bombarďák Mohamed Salah v akci během utkání Ligy mistrů s Interem Milán.

Článek

„Odehráli jsme velmi dobrý zápas, zejména pětadvacet minut po přestávce bylo vynikajících a zasloužili jsme si gól. Sehráli jsme pravděpodobně nejlepší zápas sezony, ale nebyli jsme odměněni. Výkon je pro sebevědomí skvělým povzbuzením, nezasloužili jsme si prohrát, ale takový je fotbal," lamentoval Simone Inzaghi, trenér Interu Milán.

Přestože mají hráči italského klubu k dispozici ještě odvetu, bude velmi obtížné účast ve vyřazovací fázi soutěže po dlouhých deseti letech protáhnout na více než dva zápasy.

Inter přitom utkání většinu času dominoval, Calhanoglu trefil tyčku a úvod druhého poločasu byl jednoznačně v režii Interu. „Trenéři na nás v rámci přípravy apelovali, abychom byli připraveni trpět. A přesně to se stalo," přiznával Virgil van Dijk, obránce Liverpoolu.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu Alisson a Thiago Alcantara před zápasem Ligy mistrů na půdě Interu Milán.

„Nebyl to v našem podaní skvělý den. Ale byl dost dobrý, abychom dosáhli hodně povzbudivého výsledku," usmíval se Jürgen Klopp, trenér Liverpoolu, po triumfu na San Siru.

Anglický klub rozhodně neměl utkání pod kontrolou a zejména v druhém poločase domácí Inter hru opanoval. „Až příliš často byli naši obránci v situaci jeden na jednoho, což nás dostávalo do potíží," věděl Klopp.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Útočník Interu Milán Edin Džeko a jeho gesto během utkání Ligy mistrů s Liverpoolem.

Jenže patnáct minut před koncem po rohu Andrewa Robertsona zařídil klíčovou trefu hlavou Roberto Firmino. „Potřeboval trošku času, aby se dostal do hry, když přišel na hřiště. Nicméně jakmile dal gól, sebevědomí celého týmu neuvěřitelně narostlo. Najednou byl míč znovu náš přítel," říkal Klopp.

Firmino prokázal, že je skutečným žolíkem německého trenéra. Od jeho nástupu do klubu totiž vstřelil z pozice střídajícího hráče už jedenáct branek, což žádný jiných z Kloppových hráčů nedokázal.

V barvách Reds naskočil do hry jednatřicet minut před koncem Harvey Elliott, který se ve věku 18 let a 318 dní stal nejmladším hráčem, který kdy za Liverpool nastoupil v Lize mistrů. „Nebylo to pro něj procházka růžovou zahradou, ale odvedl neuvěřitelný výkon," chválil mladíka Klopp.

Na kontě má padesát vítězství v Lize mistrů jako trenér, což se dosud žádnému německému kouči nepovedlo. V historii se stal teprve osmým trenérem, který pokořil hranici padesáti vítězství. Rekordmanem je Alex Ferguson se 102 výhrami následován Carlem Ancelottim se čtyřiadevadesáti triumfy a Pepem Guardiolou s jednadevadesáti vítězstvími.

Liverpool se nyní pyšní sérií sedmi vítězných zápasů v řadě napříč všemi soutěžemi a navíc v Lize mistrů po stoprocentní bilanci v základní skupině zůstává stále bez ztráty bodu.

Reklama

Související témata: