Hlavní obsah

Nikdy se nevzdáváme! Bayern zachránil rekordní šňůru trefou z poslední minuty

Praha

Už se zdálo, že rekordní série je u konce. Bayern Mnichov v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů na půdě Salcburku ještě pár desítek vteřin před závěrečným hvizdem prohrával. Ale z drtivého tlaku nakonec bavorský gigant vytěžil alespoň trefu Comana, čímž zajistil remízu 1:1 a uchování skvělé bilance - ve venkovních zápasech Ligy mistrů nenašel přemožitele už 22 zápasů!

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Kingsley Coman z Bayernu Mnichov slaví svůj vyrovnávací gól do sítě Salcburku ve vyřazovací části Ligy mistrů.

Článek

V řadách Bayernu však žádná euforie nepanovala. Šestinásobný vítěz soutěže měl velké problémy. „Dělali jsme mnoho chyb, ztráceli hodně míčů. Po pauze jsme hráli velmi dobře, bránili s větším rizikem a vynutili si brutální převahu," rekapituloval průběh Julian Nagelsmann, trenér Bayernu.

Lídr bundesligy měl drtivou převahu, kterou vyjadřovalo držení míče v podobě 72 procent, k tomu 22 střel, z nichž šlo devět na branku! „Ale moje pocity jsou hodně smíšené. Měli jsme hodně příležitostí, ale nedokázali jsme je využít," říkal Thomas Müller, útočník Bayernu.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Thomas Müller při rozcvičování na zápas vyřazovací části Champions League v Salcburku.

Právě z jeho kopačky přišel balon, kterým záložník Kingsley Coman následně vyrovnal bitvu na rakouské půdě. „Myslím, že jsme vstřelili vážně hodně důležitý gól. Odjíždět s nulou na kontě vstřelených branek by bylo pro odvetu nepříjemné. Chtěli jsme v Salcburku vyhrát, ale s ohledem na vývoj je remíza dobrá. V Mnichově s našimi fanoušky v zádech budeme mnohem silnější a sebevědomější," nepochyboval Coman, že Bayern postoupí.

Thomas Müller si připsal devatenáctou gólovou asistenci v probíhající sezoně, což je napříč evropskými soutěžemi rekordní počin. Coman zase potvrdil, proč si Bayern pojistil podpisem nového kontraktu jeho služby až do roku 2027.

„Ve druhém poločase vyhrál prakticky každý souboj, byl skvělý ve hře jeden na jednoho a měl spoustu zakončení. Jeho druhý poločas byl velmi dobrý," chválil autora vyrovnávací trefy Nagelsmann, trenér Bayernu.

„Byla to ukázka charakteru od celého týmu. Nikdy se nesmíš vzdávat. Je třeba to zkoušet pořád znovu a znovu. Na konci jsem byl totálně vyčerpaný, dal jsem do zápasu všechno. Ale dobře to dopadlo," přemítal Coman.

Jeho trefa zajistila, že Bayern natáhl sérii trvající od úvodního zápasu Ligy mistrů v sezoně 2017/18, kdy mnichovský tým odjížděl poražen z hřiště PSG. Bayern venku od té doby slavil sedmnáct výher a pět remíz.

Reklama

Související témata: