Hlavní obsah

Plzeň nepodceníme, Neuer by nechytal ani těžší zápas, ujišťuje kouč Bayernu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň mají za humny, a tak si v úterý zatrénovali ještě doma v Mnichově a k utkání Ligy mistrů pak vyrazili netradičně týmovým autobusem. Fotbalisté Bayernu vedou s plným počtem bodů tabulku skupiny C a jde jim o co nejrychlejší jistotu postupu. „Jsem optimista, Plzeň nepodceníme. Všichni si přece dokážou spočítat, že pokud bychom měli po středě 12 bodů, tak nás to staví do velmi výhodné pozice,“ ujišťuje trenér Julian Nagelsmann, že podceňování není v DNA bavorského velkoklubu.

Plzeň nepodceníme, zdůrazňuje Julian Nagelsmann. Chceme mít 12 bodů!Video: Sport.cz

 
Článek

Favorit je znovu jasný. Bayern minulé úterý doma deklasoval Plzeň 5:0 a pro výhru si přijel i na západ Čech. Evropské hvězdy mají s ohledem na listopadové MS v Kataru pekelně nabitý podzim, a tak lídr skupiny s postupem do osmifinále spěchá.

„Rychlý postup by nám také dodal klid pro zápasy v bundeslize, především pro nedělní utkání s Freiburgem. Výhra je pro nás důležitá jak s ohledem na atmosféru v týmu, tak z pohledu tabulky," zdůrazňuje trenér Julian Nagelsmann.

Budou hrát proti Bayernu Staněk a Hejda? Rozhodne, jak se budou cítit po tréninku, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

Do Plzně přivezl oslabený tým jen se 17 hráči. Z fotbalistů v poli chybí Matthijs de Ligt, Serge Gnabry, Alphonso Davies, Jamal Musiala, Lucas Hernández a Bouna Sarr. Bayern bude kvůli zranění ramena postrádat i kapitána a brankářskou jedničku Manuela Neuera. Mezi tyčemi ho nahradí Sven Ulreich, což prý není žádný břídil.

Fotbalisté Bayernu v Plzni netrénovali, autobusy je dovezly přímo do hoteluVideo: Sport.cz

„Sven je velmi zkušený brankář. Člověk si zvykne, že kolikrát dlouhou dobu nehraje a potom musí podat vynikající výkon. Toni Tapalovic, náš trenér brankářů, ho velmi dobře připravuje. Myslím, že gólman v žádném případě nebude problém," usmívá se pětatřicetiletý kouč.

„Manuel Neuer by večer nenastoupil, ani kdyby šlo o nějaký zápas vyřazovací fáze. Má opravdu velké bolesti ramene, které omezují jeho hybnost. Zatím nedokážu říct, jestli bude, nebo nebude chytat v neděli. Naštěstí má ještě několik dní, aby se dal do pořádku," líčí bývalý trenér Hoffenheimu a Lipska.

Jeho tým je v Champions League zatím suverénní. Hráči Bayernu před debaklem Plzni zvítězili 2:0 doma nad Barcelonou i na stadionu Interu Milán.

Jindřich Staněk v akci. Po zranění poprvé trénoval s týmemVideo: Sport.cz

„Myslím, že jsme v Lize mistrů podali dobré výkony a dosáhli dobrých výsledků. Na to chceme samozřejmě navázat. Já osobně chci v každém zápase vyhrát bez ohledu na soupeře. Pokud to tak někdo nemá, asi by neměl dělat fotbal," culí se Nagelsmann.

Bayern ve skupině Ligy mistrů neprohrál v rekordních 31 zápasech po sobě (z toho 28 výher) od září 2017, kdy v Paříži podlehl PSG 0:3.

V Plzni mu jde také o další rekord. Může jako první tým v LM vyhrát 11 utkání skupinové fáze za sebou.

Co na to Viktorka...?

Reklama

  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.