Hlavní obsah

Plzeň odletěla do horkého Baku. Karabach je nejtěžší soupeř, řekl Horváth

Téměř 300 milionů korun už má jistých, účast v základní skupině Evropské ligy k tomu. Fotbalovou Plzeň ale láká prestižní Liga mistrů a s tím spojený mnohem větší balík peněz. V nadcházejících duelech play off s ázerbájdžánským šampionem Karabachem může jít až o půl miliardy korun (prémie za účast v základní skupině plus bonus za desetiletý pohárový koeficient).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek v akci

Článek

„Čeká nás nejtěžší soupeř v předkolech, Karabach má velkou kvalitu," řekl asistent trenéra Pavel Horváth před úterním dopoledním odletem do Baku. Karabach má, podobně jako v předchozím předkole Šeriff Tiraspol, několik cizinců. Tým je však delší dobu pospolu. Především směrem dopředu má obrovskou sílu.

„Jejich útočná vozba by se neztratila ani v lepších evropských týmech. Karabach obecně drží hodně míč, často presuje po ztrátě míče. Je tam pro nás hodně věcí, kterých se nesmíme dopouštět," uvedl Horváth. Druhým soupeřem Plzně bude počasí. V Baku má být dnes i zítra 37 stupňů. „V Česku je taky teplo, absolvujeme v něm tréninky. V Ázerbájdžánu je ale jiná vlhkost, kterou u nás nedoženeme. Uvidíme, jak to bude vypadat na místě," podotkl Horváth.

Po příletu do Baku a odpočinku na hotelu čeká viktoriány od 18.30 hodin českého času (v Baku je o dvě hodiny více) předzápasový trénink na stadionu Tofiq Bahramov (kapacita 31 200 míst). Středeční zápas začíná v 18.45 českého času (přímý přenos vysílá Nova Sport 3, online reportáž na www.sport.cz), očekává se velká návštěva.

„Fanoušci určitě Karabach poženou, navíc proti nám budou stát hráči, na které nejsme z české ligy zvyklí. Brazilci, Francouzi, Afričané. Karabach prostě nemá moc slabin, bude to moc těžké" dodal Horváth.

Reklama