Hlavní obsah

Olympiakos - Plzeň 4:0Plzeň se po poločase hrůzy a čtyřgólové demolici s Ligou mistrů loučí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Guilherme 1 : 0
69. Guerrero 2 : 0
73. Řezník (vlastní) 3 : 0
82. Semedo 4 : 0
Záznam online reportáže

Pireus
Aktualizováno

Plzeň se rozloučila s představou, že by si i letos zahrála Ligu mistrů a dosáhla na zlatý poklad, který účast v hlavní fázi soutěže zajišťuje. Skončila už v druhém kvalifikačním předkole, neboť po domácí bezbrankové remíze prohrála v Řecku s Olympiakosem Pireus po poločase hrůzy vysoko 0:4. A pikantně po dvou gólech inkasovaných po rohových kopech, před nimiž trenér Vrba své hráče varoval. Viktorii tak zbývá vidina Evropské ligy, do které se ovšem musí probojovat ve 3. předkole přes Antverpy.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Hráči Olympiakosu se radují. Na kolenou plzeňský brankář Aleš Hruška, vlevo Jakub Brabec.

Článek
Fotogalerie

I samotného Dia nejspíš plzeňští fotbalisté vzývali a ten jim skutečně přispěchal na pomoc. A dokonce hned po pár desítkách vteřin, kdy se před Hruškou odrážel míč jako biliárová koule až trefil Brazilce Guilherma, od něhož putoval na tyč.

Půli Plzeň přežila

Však také trenér Vrba vystartoval okamžitě z lavičky a dával svým svěřencům najevo, že úvod odvety si představuje rozhodně jinak. A záhy startoval znovu a znovu, neboť Olympiakos jeho tým přitiskl k šestnáctce a nenechal ho dýchat.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Plzeňský Joel Kayamba (vpravo) a Yassine Meriah z Olympiakosu.

Hlavičkoval Semedo, pálil hodně aktivní a hlavně rychlý portugalský legionář Podence, za osm minut se domácí dostali ke třem rohům.

„A při nich je Olympiakos hodně nebezpečný," věděli hráči Viktorie od svého trenéra, že v generálce na kvalifikaci s Nottinghamem Forest z nich dali Řekové během sedmi úvodních minut dvě branky.

Tentokrát jim standardní situace nepomohly, takže Plzeň, v jejíž sestavě nastoupil na kraji obrany místo Limberského opět Hloušek a ve středu hřiště místo zraněného Čermáka mladík Mihálik, přežila nejen úvod zápasu, ale i celou první půli.

K avizované aktivní hře a zamýšleným protiútokům se však začala dostávat až po dvaceti minutách, kdy domácí zvolnili a jejich tlak se začal postupně rozplývat. Ovšem jen v náznacích, takže nebezpečnější situaci představovala pouze střela Hrošovského v 21. minutě. Domácí obránci ji ovšem zblokovali a brankář Sá tudíž nemusel zasahovat.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Ruben Semedo (vlevo) z Olympiakosu a Michael Krmenčík z Plzně.

Dva rohy, dva góly, a ještě dva navrch

Hned po změně stran se ovšem potvrdilo, že Vrbova varovná slova o nebezpečí hrozícím z rohových kopů byla na místě. Olympiakos jich sice potřeboval proti Plzni pět, ovšem z pátého udeřil. Centr Valbueny našel hlavu Guilherma, proti jehož střele neměl Hruška nárok. Napodruhé už Brazilec jásat mohl...

Samozřejmě že v tu ránu se konstelace změnila. Olympiakos otvíral bránu do třetího předkola, takže Plzeň už nemohla jen bránit a čekat, zda se snad zrodí příležitost k ohrožení domácí brány. Střídající Kovařík měl napomoci průběh odvety pozměnit, jenže zapadl do stejné šedi jako jeho spoluhráči.

Zato domácí se rozjeli... Nejdřív si Guerrero po rychlém výpadu pohrál s toporným Pernicou, a protože mu i Hruška vyšel nejistým zákrokem vstříc, vedení řeckého vicemistra pojistil. A za další tři minuty byla plzeňská zkáza dokonána. Zase po rohu, znovu po hlavičce Guilherma, i když tentokrát s přispěním bránícího Řezníka.

Poločas plzeňské hrůzy pak završila Semedova trefa, která přišla po další standardní situaci. Hruška totiž střelu Meriaha jen vyrazil, takže Portugalec demolici Vrbova týmu dokončil a dal mu na srozuměnou, že se může ucházet leda tak o účast v Evropské lize.

A to se do ní ještě musí dostat přes Antverpy!

Odvetný zápas 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Olympiakos Pireus - Viktoria Plzeň 4:0 (0:0)
Branky: 51. Guilherme, 69. Guerrero, 73. vlastní Řezník, 82. Semedo. Rozhodčí: Martínez - Barbero Sevilla, Noval Font (všichni Šp.). ŽK: Tsimikas - Brabec, Chorý. Diváci: 32 050. První zápas: 0:0, postoupil Olympiakos.
Olympiakos: Sá - Elabdellaoui, Semedo, Meriah, Tsimikas - Guilherme, Buchalakis - Podence (85. Randelovič), Valbuena (66. Camara), Masuras - Guerrero (80. El Arábí.). Trenér: Martins.
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek - Hrošovský, Kalvach (79. Janošek) - Kayamba (55. Kovařík), Mihálik (74. Chorý), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.
Další výsledky LM
Výsledky EL

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články