Hlavní obsah

Plzeň se rozloučí s Ligou mistrů. Jde jí o prestiž a odvrácení rekordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani jeden z týmů už nemůže skončit výš. Barcelona skončí třetí, Plzeň poslední. I tak má Plzeň v úterní derniéře v Lize mistrů o motivaci postaráno. Nechce dopustit, aby její jméno bylo spojeno s nejhorším vystoupením v historii základní skupiny soutěže. Po pěti utkáních je bez bodu se skóre 3:20. Aby měla jistotu, že nedosáhne na rekord, o který nestojí, může si dovolit prohrát maximálně o gól.

Máme spoustu zraněných, ale uděláme maximum pro přijatelný výsledek, slibuje Michal BílekVideo: Sport.cz

 
Článek

„Naše skóre vypadá hrozivě, ale není určitě hanba, že hrajeme Ligu mistrů. Dostali jsme se do ní z nesmírně těžkých předkol, kde jsme potkali i herně lepší soupeře. Jsme rádi, že můžeme Champions League hrát i za cenu toho, že dostáváme příděly," prohlásil trenér Michal Bílek.

Dosavadních pět střetů s evropskou elitou dopadlo jednoznačně pro soupeře – s Bayernem padla Viktoria 0:5 a 2:4, s Interem Milán 0:4 a 0:2, v Barceloně 1:5. Pokud prohraje i dnes večer, zakončí skupinu bez bodu. Což by nebylo nic tak výjimečného, přihodilo se to už 20 klubům. Dinamu Záhřeb dokonce dvakrát.

Absence Lewandowského? Mně chybět nebude, fanouškům asi ano, říká kapitán PlzněVideo: Sport.cz

Právě chorvatský tým je držitelem antirekordu, na podzim 2011 absolvoval skupinovou fázi bez bodu se skóre 3:22. Plzeň má před závěrečným vystoupením skóre o dva góly příznivější (3:20). Nicméně před závěrečným kolem jsou na tom ještě o jeden gól hůř Rangers (skóre 1:19), kteří se hostí Ajax.

Fotbalisté Barcelony v akci. Jediný soupeř Viktoriánů, který si v Plzni i zatrénovalVideo: Sport.cz

V Champions League čekali Západočeši na první body nejdéle před devíti lety. Po pěti porážkách uspěli v závěrečném duelu proti CSKA Moskva a kvalifikovali se ze třetí příčky do jarního play off Evropské ligy. Naopak na podzim 2018 získali ve skupině 7 bodů. Jak dopadnou nyní?

„Nikdo z nás nechce skončit s nulou. Stojíme před posledním zápasem, věřím v dobrý výsledek. V Lize mistrů dostáváme příděly, spoustu gólů jsme ale inkasovali laciných. Je třeba se vyvarovat velkých chyb," podotkl kapitán Viktorie Lukáš Hejda s tím, že Plzeň by se ráda inspirovala povedený druhým poločasem domácího duelu s Bayernem, v němž vstřelila dva góly. „Tohle se určitě všem líbilo včetně našich fanoušků. Rádi bychom na to teď navázali," pověděl Hejda.

„Po prvním poločase jsme prohrávali o čtyři góly, potom jsme se vzchopili. Tohle je povzbuzení. Chceme poslední zápas výsledkově zvládnout, musí z nás být cítit velké odhodlání," doplnil Bílek, který nemůže počítat se zraněnými Klimentem, Kopicem, Sýkorou a Tijanim, v karetním trestu je navíc Mosquera.

Redakce O2 TV Sport chystá k přenosu Plzně s Barcelonou rozsáhlé studio, které bude přímo na plzeňském stadionu. Duo moderátorů Petr Svěcený a Libor Bouček zahájí vysílání ve 20:00 hodin na kanále Premier Sport 2. Představí se celá řada zajímavých hostů. Dorazí například trenér Pavel Vrba, sportovní ředitel Plzně Daniel Kolář nebo expert Miroslav Jirkal. Aktuální informace přímo z hrací plochy bude přinášet reportér Radek Šilhan. Samotným zápasem pak provedou komentátoři Jan Homolka a Aleš Svoboda.
Jak fotbalisté Plzně zakončí proti Barceloně své působení v základní skupině Ligy mistrů?
vítězstvím
9,6 %
remízou
13,3 %
prohrou
77,1 %
Celkem hlasovalo 750 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články