Hlavní obsah

Podali jsme maximální výkon, na celý tým jsem pyšný, říkal Souček a trenér se k němu přidal

Praha
Aktualizováno

Odešli ze scény Ligy mistrů se ctí. A náramnou, na čemž nic nemění, že v základní skupině získali slávističtí fotbalisté jen dva body. S Dortmundem ovšem nezískali ani jediný, i když jak v domácím duelu, tak především v úterní odvetě na Vestfálském stadionu k nim měli blízko. „Jen ten výsledek mrzí," povzdechl si Ladislav Takács po premiérovém vystoupí v základní sestavě Slavie v Champions League. „Borussie jsme se ani trochu nezalekli, proto škoda, že jsme zase bez bodů," přidával se k němu Tomáš Souček, který se vyrovnávací trefou na konci první půle postaral o náramné drama.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dortmund - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Slavia mohla být skutečně pyšná na výkon, který v Dortmundu předvedla a odvahu, s jakou se favorizované Borussii postavila.

„Podali jsme maximální výkon, každý ze sebe vydal naprosto všechno, takže jsem na celý tým pyšný. Když jsme odcházeli ze hřiště, slyšel jsem od polského legionáře Piszczeka, že takhle skvělě ještě český tým hrát neviděl," pochlubil se Souček do kamer O2 uznáním, které si navzdory porážce v posledním střetnutí skupiny vyslechl.

Za vstřelený gól, jímž vyrovnával skóre na 1:1, slyšel chválu samozřejmě také. „Byl to skvělá akce na dva doteky a já dopředu věděl, že Škoda míč tečuje. Šlo proto jen o to míč umístit," glosoval svou trefu, kterou Dortmund pořádně potrápil a znervóznil.

Takács: Trefil jsem to divně

Další slávistické šance však zůstaly nevyužity, a i proto odešel český mistr poražen. „Já byl z té své překvapený. Brankáři vypadl míč z rukou, já ho měl na dlouhou nohu a byl jsem rád, že jsem, na něj vůbec dosáhl. Trefil jsem ho ale divně," popisoval svou šanci Takács.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Tomáš Souček srovnáná skóre zápasu v Dortmundu na 1:1.

„Šance měly oba týmy, Dortmund byl ovšem v zakončení o něco lepší než my. I tak jsme ale byli nebezpeční," poznamenával Milan Škoda, jemuž dal trenér Trpišovský příležitost v základní sestavě.

„Bürki dokázal, že je brankářskou extratřídou, i když tak trochu paradoxem je, že my z něho udělali hráče kola," povzdechl si Souček, kolem něhož se samo sebou vyrojil bezpočet spekulací, kam v zimě povedou jeho kroky. „Může se něco objevit, ale také nemusí. Ve fotbale je možné všechno," diplomaticky se vykroutil z odpovědi lídr slávistického týmu.

Trpišovský: Mělo to skončit 5:5

I trenér Jindřich Trpišovský byl na své svěřence patřičně pyšný. „Jsem na ně hrdý už proto, že hráli proti Dortmundu, jemuž šlo o všechno. Bylo to skvělé představení hodné Ligy mistrů," citoval slávistického kouče server UEFA.com.

„Borussia má vynikající tým se skvělými osobnostmi, připravili se na nás dobře, využili své šance a vyhráli. Tak trochu paradoxem je, že jsme inkasovali druhý gól z nejméně nebezpečné situace. Jsem rád, že se všichni bavili fotbalem a šancemi, jen mě trochu mrzí, že utkání neskončilo třeba 4:4 nebo 5:5. Vždyť třeba my si v závěru vytvořili tři situace, které jen nějakou záhadnou neskončily gólem," glosoval Trpišovský partii, v níž se jeho tým loučil s účinkováním v letošní pohárové Evropě.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Velký podíl na výhře Dortmundu měl i vynikající brankář domácích Roman Bürki.

Brandt: Slavia hrála opravdu dobře

V táboře Borussie pochopitelně zavládlla radost a euforie. Z výhry, hlavně však z postupu do jarního osmifinále Ligy mistrů. „Je to opravdu mix všech možných pocitů. Úlevy, únavy, radosti.Slavia hrála opravdu dobře. počínala si agresivně, zatlačila nás, měla několik šancí," vyjadřoval pocity své a svých spoluhráčů autor vítězného gólu Juian Brandt.

„Jsem rád, že jsem mužstvu pomohl k vítězství a postupu. Zvláště proto, že jsem v posledních zápasech trochu smůlu. Soupeř je fyzicky velice dobře připravený a nebezpečný hlavně centry na vysoké hráče do šestnáctky," byl spokojený se svým vystoupením brankář Dortmundu Roman Bürki.

Reklama

Související témata: