Hlavní obsah

Policie v pozoru! Zápas Sparty s Kodaní je rizikový, do akce nasadí stovky lidí

Před týdnem v Kodani bylo na utkání domácího týmu s pražskou Spartou ve 3. předkole Ligy mistrů pořádně horko. Zadrženo bylo 39 příznivců pražského klubu, ale problémy s policií měli i domácí, kteří poničili autobus fanoušků pražského týmu. Proto bude v úterý v Praze dohlížet na odvetné utkání těchto rivalů několik set policistů. Zápas policie považuje za rizikový. Sledovat pohyb příznivců obou celků po metropoli začali policisté již v pondělí, v úterý doprovodí průvod fanoušků ke stadionu na Letné. O chystaných opatřeních na webu pražské policie informoval její mluvčí Jan Rybanský.

Foto: Mads Claus Rasmussen, ČTK/AP

Fotbalista Diogo Goncalves z FC Kodaň se snaží dostat ze spárů sparťana Jaroslava Zeleného v utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

Policie vnímá utkání jako rizikové, zejména kvůli protiprávnímu jednání příznivců obou celků před prvním zápasem v Kodani a po něm. "Z tohoto důvodu byl navýšen počet policistů na bezpečnostním opatření, a to především o policisty pořádkových jednotek," uvedl Rybanský. Podle dánských listů Ekstra Bladet či B.T bylo minulý týden před úvodním zápasem 3. předkola zadrženo v dánské metropoli 39 fanoušků Sparty kvůli potyčce s domácími příznivci.

Na bezpečnostním opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké policie a kriminální služby. Zapojí se také členové antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky spolu s policisty na koních, psovody a leteckou službou.

"Policisté již dnes a zítra 15. srpna, tedy v den utkání, budou v průběhu dne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole a dohlížet na veřejný pořádek," uvedl mluvčí. V úterý policisté doprovodí průvod fanoušků ze Staroměstského náměstí ke stadionu na Letné, jehož brány se otevřou v 17:30. Policie upozorňuje, že kvůli zápasu budou v blízkosti letenského stadionu dopravní omezení.