Hlavní obsah

Pomsta Pařížana Comana a brilantní Neuer! Světová média tepou Mbappého s Neymarem

Lisabon

Vychovali si svého kata. O prohře fotbalistů Paris St. Germain v nedělním finále Ligy mistrů rozhodl odchovanec týmu Kingsley Coman, který zařídil Bayernu Mnichov vítězství 1:0. Bohatý klub si může koupit prakticky kohokoliv, narazil však na svou krev... „Kingsley Coman, Pařížan a bývalý hráč PSG skóroval ve druhém poločase a brilantní Neuer se postaral o vítězný konec Bayernu Mnichov,“ píše Washington Post.

Sestřih finále Ligy mistrůVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Velký příběh na účet PSG. „Mám ohromnou radost, ale zároveň mi je líto Paříže, protože jsem se tam narodil. Trochu mě bolí u srdce, ale jsem hráč Bayernu na sto procent," líčí Kingsley Coman pro uefa.com.

Rozjásaný hrdina na stránkách novin ostře kontrastuje se smutkem velkých poražených.

„Comanova hlavička rozplakala Neymara a dovedla Bayern k šestému titulu v Lize mistrů," poznamenává The Sun.

Foto: Pool, Reuters

Kingsley Coman z Bayernu slaví gól ve finále LM.

„Coman skóroval, ale titul pro Bayern zajistil skvělý Neuer," zdůrazňuje Frankfurter Allgemeinen Zeitung podíl neprůstřelného brankáře.

„Bayern ovládl Ligu mistrů jako nikdo před ním. Vyhrál všechny zápasy od prvního do posledního. Na konci nekonečné sezony se stali králi svěřenci trenéra Flicka," vyzdvihuje Gazzetta dello Sport.

Brazilec opět v potoce slz

„Bavoři jsou noví králové Evropy. Nástupci fotbalových bohů Beckenbauera, Matthäuse, Torpedo Müllera, Breitnera či Maiera dosáhli na šestý triumf v Lize mistrů. Zajistil ho však Pařížan Coman... Nebyl to Mbappého zápas a už vůbec ne Neymarův," srovnává Marca.

„Neymar v potoce slz. Opět. Dvěstěmilionový Brazilec se zlomil po prohře ve finále s Bayernem." přidává se Daily Mail.

„Neymar zklamal, Neuer ohromil. Brazilci ujel zápas, zatímco německý brankář měl rozhodující podíl na triumfu," souhlasí L'Equipe.

„Bayern vymazal Neymara. Brazilec se po fenomenálních výkonech opět vrátil na zem," přisazuje si Le Parisien.

Bavorská mašina se ukázala jako zkušenější tým.

„Sen skončil. Jako mnozí předtím, také PSG prohrál ve svém premiérovém finále. Bayern využil své zkušenosti a s precizní taktikou získal šestý titul," píše Midi Libre.

„Bayern potopil PSG a završil treble. Ani Neymar či Mbappé nedokázali ukončit čekání Pařížanů na první trofej v LM," předhazuje hvězdám Mundo Deportivo.

Reklama

Související témata: