Hlavní obsah

Postup a strach o Benzemu. El Clásico stihne, ujišťuje Ancelotti

Zužitkoval přihrávku na zemi ležícího kolegy Viníciuse, místo divokého pobíhání a oslavy pojišťujícího gólu ale spíše s bolestivou grimasou v obličeji pokulhával. Současný držitel Zlatého míče Karim Benzema byl jediným střelcem osmifinálové odvety Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Liverpoolem (1:0) a úspěšně tak dokonal misi, kterou se svými kumpány načal na Anfield Road vysokým vítězstvím 5:2. Ze souboje s Virgilem van Dijkem, který jeho trefě předcházel, si ale francouzský kanonýr odnesl zranění, jež jeho pobyt na trávníku ukončilo. „Vypadá to, že do neděle se bez problémů zotaví,“ ujišťoval příznivce královského celku trenér Carlo Ancelotti, jehož mužstvo právě na konci týdne čeká ligový duel s odvěkým rivalem z Barcelony.

Foto: Juan Medina, Reuters

Karim Benzema v zápase proti Liverpoolu

Článek

Kromě bolestivého šrámu kapitána a nejlepšího hráče utkání v jedné osobě může být ale protřelý kouč spokojený. Jeho svěřenci kromě dvou nebezpečných zakončení Darwina Núñeze v první půli Liverpool prakticky k ničemu nepustili a v poklidu si dokráčeli pro účast ve čtvrtfinále.

„Odehráli jsme dobrý zápas. Mohlo to pro nás být ošemetné, ale předvedli jsme ucelený výkon a ukázali kvalitu, energii i zkušenosti," chválil své svěřence italský stratég.

Vzhledem k tomu, kolik šancí si Bílý balet vytvořil, je jednobrankový rozdíl ve skóre dost možná ještě poněkud milosrdný. K otevření čtvrtfinálových bran ale těsná výhra bez problémů stačila, Real tak již vyhlíží možného soupeře do dalších bojů. A pro Ancelottiho půjde poměrně pravděpodobně o pikantní souboj.

Hned čtyři z dalších sedmi postupujících klubů (AC Milán, Neapol, Chelsea, Bayern Mnichov), totiž v minulosti vedl. „Nemám ale žádné preference ohledně losu. K tomu, abychom zvítězili, potřebujeme jednoduše porazit další tři týmy," suše konstatoval Ancelotti, jenž následně vyjádřil radost ze vzestupu italského fotbalu.

Kromě dvou výše zmíněných celků z jeho rodné země (AC Milán, Neapol) si totiž účast mezi nejlepší osmičkou vybojoval i milánský Inter. „Tohle mě opravdu těší. Nikdo neočekával tolik italských týmů ve čtvrtfinále," pravil spokojeně.

Ancelotti kvitoval také individuální výkony hráčů Realu. „Modrič a Kroos byli výborní, skvěle kontrolovali hru. Navíc velmi dobře kooperovali i s Camavingou. A Vinícius byl díky své asistenci opět rozhodujícím faktorem," chválil 63letý kouč.

Právě spolupráce brazilského křídelníka s Benzemou je asi největší ofenzivní hrozbou Bílého baletu, čehož si všimli i experti. „To, jak si ti dva rozumí, je naprosto fenomenální. Jsou skoro až na telepatické úrovni," žasl v přenosu pro BBC Radio 5 Chris Sutton, bývalý útočník Blackburnu. Při cestě za obhajobou loňského zisku ušatého poháru tak budou Ancelotti a spol. na osvědčené duo zaručeně spoléhat.

Reklama