Hlavní obsah

Monako - Šachtar Doněck 0:1Přemožitel pražské Sparty z předkola LM padl a postup se mu vzdálil

Monako

Fotbalisté Šachtaru Doněck zvítězili v úvodním utkání 4. předkola Ligy mistrů na hřišti Monaka 1:0 a přiblížili se postupu do základní fáze prestižní soutěže. Jedinou branku v utkání vstřelil v 19. minutě brazilský útočník Pedrinho.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Fotbalisté Salcburku se radují z vítězství nad Brondby

Článek

Přemožitel pražské Sparty z předchozího předkola Monako sice po inkasovaném gólu převzal v duelu iniciativu, proti střelám Golovina a Ben Yeddera ve druhé půli však zasáhl skvěle brankář Trubin. Když pak ukrajinský gólman vytáhl osm minut před koncem na tyč i střelu domácího Boardua, mohl Šachtar slavit v boji o Ligu mistrů třetí výhru za sebou. V předchozí fázi vyřadil belgický Genk.

Obrat v domácím prostředí se podařil Salcburku. Rakouský tým proti Bröndby Kodaň prohrával od 4. minuty po brance Mikaela Uhreho, ve druhé půli ale nejprve vyrovnal devatenáctiletý útočník Karim Adeyemi a v 90. minutě vystřelil těsné vítězství 2:1 do odvety o rok starší Brenden Aaronson.

Výrazný krok k postupu udělali hráči Šeriffu Tiraspol, kteří porazili na svém hřišti Dinamo Záhřeb 3:0. Moldavský celek, jenž soutěží prochází už od 1. předkola, tak vyhrál v boji o LM šestý ze sedmi zápasů.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Salcburk - Bröndby Kodaň 2:1 (0:1)
Branky: 57. Adeyemi, 90. Aaronson - 4. Uhre.
Šeriff Tiraspol - Dinamo Záhřeb 3:0 (1:0)
Branky: 45., 80. Traore, 54. Kolovos.
Nemistrovská část:
Monako - Šachtar Doněck 0:1 (0:1)
Branka: 19. Pedrinho.

Reklama

Související témata: