Hlavní obsah

Přišla Chelsea o výhru kvůli Čechovi? Neměl jsem čas zasáhnout, brání se česká jednička

Istanbul

Fotbalisté londýnské Chelsea vstoupili do osmifinále Ligy mistrů nerozhodným výsledkem 1:1 na horké půdě Galatasaraye Istanbul. Blues vedli po trefě útočníka Torrese, jenže v 65. minutě srovnal Chedjou. A právě druhý gól zápasu, který padl po rohovém kopu Wesleyho Sneijdera, byl hodně zbytečný a padá i na vrub českého brankáře Petra Čecha. Ten byl nakonec s nerozhodným výsledkem spokojený.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Aurelien Chedjou (21) z Galatasaraye Istanbul střílí gól brankáři Chelsea Petru Čechovi v prvním osmifinálovém zápase Ligy mistrů.

Článek

Svěřenci Josého Mourinha dlouho drželi těsný náskok, o ten však přišli po standardní situaci Galatasaraye. Sneijder zakroutil balón z rohového kopu na malé vápno Blues, Petr Čech vystoupil vpřed a zdálo se, že si v klidu dojde pro míč. Jenže pak se zastavil a neobsazený domácí bek Chedjou do opuštěné branky pohodlně skóroval.

Čech se podle svých slov výrazné chyby nedopustil. „Udělal jsem krok, že si pro ten balón půjdu, jenže na přední tyči byli Melo s Azpilicuetou a hrozilo, že to někdo z nich bude hlavičkovat, takže jsem se musel vrátit a hlídat teč do brány. Jak míč proletěl tím chumlem hráčů, už jsem neměl čas nijak zasáhnout," popsal český brankář situaci u vyrovnávacího gólu.

Nerozhodný výsledek 1:1 Čech bral. „Po tom průběhu je remíza zasloužená. Měli jsme řadu brejkových situací, které jsme mohli lépe dotáhnout a přidat druhý gól. Je škoda, že se to nepovedlo. Teď jsme v pozici, že nám doma stačí jakékoliv vítězství a jdeme dál. Ale Galatasaray ukázal svou sílu a rozhodně nic není hotové," uvedl Čech na svých webových stránkách.

Šílený hukot na tribunách

Reprezentační jedničku také uchvátila atmosféra utkání. „Byla opravdu pekelná. Nejhlasitější, jakou jsem během dosavadní kariéry zažil. Je to šílený hukot. Když na nás všichni začali pískat a bučet, bylo to na hřišti cítit. Občas tam lítají mince nebo zapalovače, ale naštěstí mě netrefili," říkal Čech. „Fanoušci jsou opravdu jejich velkou oporou. Není jednoduché tady hrát, enormně ženou svůj tým dopředu," dodal.

Po utkání se český brankář setkal se svým kamarádem a někdejším spoluhráčem Didierem Drogbou. „Přišel nás pozdravit do kabiny, chvíli jsme si povídali. Viděl jsem i Tomáše Ujfalušiho v nové roli, to bylo taky příjemné. Dělá vedoucího mužstva Galatasaraye, při zápase sedí normálně na lavičce. Pozdravili jsme se a prohodili jsme pár slov. Rád jsem ho zase viděl," uzavřel Čech.

Chyboval brankář Petr Čech při vyrovnávací brance Galatasaraye?
Ano
74,1 %
Ne
25,9 %
Celkem hlasovalo 18134 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG