Hlavní obsah

Pryč s nervozitou, zpátky do Ligy mistrů! Ševčík není žádný mág, ale na penaltu by si věřil

Herning

První zápas před týdnem neproběhl podle jejich představ. Jako by fotbalisté pražské Slavie byli svázaní, nervózní. Gól od Midtjyllandu ovšem v Edenu nedostali a na bezbrankové remíze mohou v odvetě play off Ligy mistrů stavět. Po roce si sešívaní znovu hodlají říct o mimořádné zápasy s top kluby. „Věřím, že nervozita nás limitovat nebude,“ těší se záložník Petr Ševčík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ševčík ze Slavie Praha oslavuje zisk mistrovského titulu.

Článek

Bitva roku přichází. Slávisty čeká odveta v dánském Herningu. Pražany podle Petra Ševčíka motivují i vzpomínky na loňskou účast v základní skupině prestižní soutěže.

O nervozitě před tak důležitým utkáním - „Já to nijak extra neprožívám. Na zápas jsme se připravovali celý týden. Pro nás je cíl jasný a celý tým pro něj udělá maximum, ale pro mě nervozita není úplně namístě."

O vzpomínkách na loňské zápasy s prestižními soupeři - „Určitě nás hodně posilují a motivují, všichni na ně vzpomínáme. Pro každého je velká motivace se do takových zápasů podívat a obrovská motivace dostat se do základní skupiny Ligy mistrů."

O rozdílu proti loňskému play off s Kluží - „To je spíš otázka pro trenéra, protože já zápasy s Kluží nehrál. Teď musíme hlavně udělat jeden krok, zvládnout středeční odvetu a postoupit."

O soupeři - „V prvním zápase se na nás fantasticky připravili. Jak na nás nastoupili, bylo vidět, že mají z ligových zápasů načtenou naši taktiku. Velkou roli na výkonu ale hrála naše velká nervozita. Víme, o co se hraje. V odvetě nás už nervozita nebude tolik limitovat."

O případném penaltovému rozstřelu - „Myslím, že na penalty máme hodně hráčů, kteří si věří. Já mezi ně úplně nepatřím, nejsem penaltový mág, ale kdyby došlo na penaltový rozstřel, tak bych si určitě věřil."

Studio s Plíškem a Pudilem
Přímý přenos FC Midtjylland - SK Slavia Praha nabídne stanice O2 TV Sport. Předzápasové studio startuje již ve 20:20, moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosta Jiřího Plíška, bývalého šéfa slávistické akademie, a také zkušeného obránce Daniela Pudila, který červenobílým pomohl k zisku mistrovského titulu v sezoně 2007/2008. Přímo z dánského Herningu se přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání pak komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka.
Postoupí podle vás fotbalová Slavia do základní skupiny Ligy mistrů?
ano
60,3 %
ne
39,7 %
Celkem hlasovalo 24852 čtenářů.

Reklama

Související témata: