Hlavní obsah

Real Madrid doma převálcoval Lyon. Manchester City otočil zápas v nastavení

PRAHA

Fotbalisté Realu Madrid po exhibičním výkonu rozstříleli v domácím utkání třetího kola Ligy mistrů francouzký Olympique Lyon 4:0 a upevnili si s plným bodovým ziskem vedení ve skupině D. První výhry se v této sezóně nejprestižnější soutěže dočkal Manchester United, který i bez vyloučeného Nemanji Vidiče zvítězil v Bukurešti díky dvěma proměněným penaltám Waynea Rooneyho nad Otelul Galati 2:0. Z první výhry se raduje i Manchetser City, jenž doma v nastavení otočil zápas s Villarealem.

Foto: Reuters

Sami Khedira z Realu Madrid se raduje z gólu do sítě Lyonu.

Článek

Bayern Mnichov ztratil první body za remízu 1:1 v Neapoli. Přitom začal podle plánu: už ve druhé minutě vstřelil Kroos vedoucí gól a hru měl bavorský klub ve své moci. Ale ve 39. minutě přihrávku na Hamšíka přecenil Badstuber a míč srazil do vlastní sítě. Gólman Neuer tak inkasoval v soutěžním utkání po dlouhých 1147 minutách, což je nová rekordní série Bayernu bez obdrženého gólu. Německý tým měl navrch i po pauze, jenže kanonýr Gómez neproměnil penaltu.

Fotbalista Villarrealu Carlos Marchena (vlevo) si dává vlastní gól v utkání proti Manchesteru City.foto: Reuters

Podobný průběh mělo utkání mezi Manchesterem City a Villarrealem s tím rozdílem. Španělský klub se dostal v duelu vedeném českým rozhodčím Královcem rychle do vedení, ale inkasoval ještě před poločasem, kdy centr směřující na Džeka srazil do vlastní branky Marchena. Domácí dělali pro otočení výsledku všechno možné a nakonec se trenéru Mancinimu podařilo střídání: Agüero si ve třetí minutě nastaveného času naběhl na přihrávku Zabalety a rozjásal fanoušky vedoucího klubu anglické ligy.

Nemanja Vidič (druhý zprava) z Manchesteru United dostává červenou kartu v utkání Ligy mistrů proti Otelul Galati.foto: Reuters

Manchester United se rozjížděl na trávníku Otetulu Galati jen pozvolna, ale nedlouho po pauze se trefil z penalty Rooney a hosté zamířili k první výhře v Lize mistrů. Cestu k vítězství týmu ještě zkomplikoval šlapákem kapitán Vidíč, který musel krátce po vedoucím gólu předčasně pod sprchy. Nejhorší okamžiky utkání ale Manchester zvládl a krátce po vyloučení domácího Perendiji přišla v závěru druhá penalta a druhý přesný zásah Rooneyho.

Cornel Rapa (uprostřed) nechápe, jak mohl neproměnit šanci proti Manchesteru United. Zcela vlevo sleduje reakci obránce United Nemanja Vidič.foto: Reuters

Real Madrid pokračoval ve vítězném tažení ze španělské ligy i proti Lyonu a nechal znát, že jde o jeho nejméně příjemného soupeře na mezinárodní scéně. Už v prvním poločase svůj bývalý klub dostal do kolen po Ronaldem prodlouženém centru Karim Benzema, po pauze se trefili Khedira s Özilem a po necelé hodině nebylo o co hrát. Čtvrtý gól přidal po rohu Kaká a ideální orientaci Sergio Ramos.

Ani dalšímu francouzskému klubu Lille nebylo přáno: Inter Milán hrající 100. zápas v soutěži sice nebyl lepší, ale už ve 21. minutě ho uklidnil gól Pazziniho, jenž poslal volejem do sítě centr Zarateho. Domácí, v jejichž sestavě chyběl český stoper David Rozehnal, se snažili vyrovnat, ale hosté vsadili na tradiční kvalitní defenzivu a ta nakonec slavila úspěch. Lille prohrálo soutěžní zápas po dvou měsících.

Eden Hazard (vlevo) z Lille se snaží přejít přes Youta Nagatoma z Interu Milán v utkání Ligy mistrů.foto: Reuters

Další český fotbalista Radoslav Kováč se také do sestavy Basileje nedostal. Švýcarský klub v duelu proti Benfice nepotvrdil roli týmu, který umí potrápit favority. Už ve 20. minutě se dostal v šestnáctce k úspěšnému zakončení Bruno César a určil osud utkání. V druhém poločase měl sice Streller velkou šanci na vyrovnání, ale místo toho přišel patnáct minut před koncem trestný kop Cardóza a ten zvýšil na 2:0. Ani vyloučení hostujícího Emersona na výsledku už nemohlo nic změnit.

CSKA bez zraněného Tomáše Necida nastoupil proti Trabzonsporu hodně aktivně, ale prosadil se až po půlhodině v době, kdy se hosté pomalu začali zvedat a předvádět své rychlé kombinace přes střed hřiště. Faulovaný Vágner Love ve 29. minutě stačil na hranici šestnáctky patičkou uvolnit mezi stopery nabíhajícího Doumbiu a ten dostal domácí celek do vedení.

Ondřej Čelůstka (vlevo) z Trabzonsporu bojuje o míč se Seydou Doumbiou z CSKA Moskva ve třetím kole fotbalové Ligy mistrů.foto: Reuters

Hosté se po pauze ještě zlepšili a snažili se průběh zápasu zvrátit. Držení míče i střelecké pokusy převážily na jejich stranu, ale definitivní potvrzení domácí výhry přinesl v 76. minutě gól střídajícího Cauny, který zužitkoval z voleje centra Vágnera Lovea z pravé strany. Další trefa Doumbii už byla důsledkem riskantní hry hostů.

Utkání 3. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Manchester City - Villarreal 2:1 (1:1)
Branky: 43. vlastní Marchena, 90.+3 Agüero - 4. Cani. Rozhodčí: Královec (ČR).
Neapol - Bayern Mnichov 1:1 (1:1)
Branky: 39. vlastní Badstuber - 2. Kroos. Rozhodčí: Benquerenca (Port.).
Skupina B:
Lille - Inter Milán 0:1 (0:1)
Branka: 21. Pazzini. Rozhodčí: Webb (Angl.)
CSKA Moskva - Trabzonspor 3:0 (1:0)
Branky: 29. a 86. Doumbia, 76. Cauna. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.). Diváci: 25.000.
Skupina C:
Otelul Galati - Manchester United 0:2 (0:0)
Branky: 64. a 90+2. Rooney obě z pen. Rozhodčí: Brych (Něm.). ČK: 89. Perendija - 66. Vidič.
Basilej - Benfica Lisabon 0:2 (0:1)
Branky: 20. Bruno César, 75. Cardozo. Rozhodčí: Kassai (Maď.). ČK: 86. Emerson (Benfica).
Skupina D:
Dinamo Záhřeb - Ajax Amsterodam 0:2 (0:0)
Branky: 49. Boerrigter, 89. Eriksen. Rozhodčí: Grafe (Něm.).
Real Madrid - Lyon 4:0 (1:0)
Branky: 19. Benzema, 47. Khedira, 55. Lloris, 81. Sergio Ramos. Rozhodčí: Cakir (Tur.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.