Hlavní obsah

Real Madrid ve finále nechci, pro něj je Liga mistrů jako dělaná, přál si Zanetti po postupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před třinácti lety dovedl Inter Milán do finále Ligy mistrů s kapitánskou páskou na paži, teď Javier Zanetti slavil stejný úspěch s hráči na hřišti jako viceprezident klubu.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Javier Zanetti a Lukaku after se radují z postupu do finále LM

Článek

Nerazzurri nedali v semifinále milionářské soutěže městskému rivalovi AC Milán šanci a porazili ho i v odvetě 1:0, celkově 3:0.

„Jsou to neskutečné emoce, tahle parta si finále Ligy mistrů zasloužila. Teď si musíme počkat na soupeře, ale v každém případě je důležité, co tenhle tým už dokázal," řekl šťastný Zanetti jako viceprezident klubu pro stanici Sky Sport Italia.

Finálového soupeře se dozví ve středu večer po druhém semifinále, ve kterém Manchester City hostí Real Madrid. První zápas skončil nerozhodně 1:1. „Rád bych se vyhnul Realu Madrid, protože takhle soutěž se zdá být pro ně jako dělaná," prozradil, že ve druhém semifinále bude fandit anglickému celku.

„Ale nejdůležitější bylo se nejprve do finále dostat. Ta cesta byla těžká," vzpomněl 49letý Zanetti i skupinu smrti, kde se Inter střetl s Barcelonou, Bayernem Mnichov a Plzní. „A není ani jednoduché hrát derby v semifinále Ligy mistrů," dodal Zanetti, jenž odehrál celu řadu Derby della Madoninna.

O druhé výhře v evropské bitvě o lombardskou metropoli rozhodl čtvrt hodiny před koncem jeho krajan Lautaro Martínez střelou na bližší tyč po pěkné kombinaci se střídajícím Lukakuem.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lautaro Martinez slaví s fanoušky svůj gól proti AC Milán v odvetě semifinále Ligy mistrů.

„Odvedli jsme skvělou práci v obou zápasech. Důležitá byla týmovost. Stejnou zkušenost mám i ze světového šampionátu. Když jste jednotní, zvládnete tím nejlepším možným způsobem i takto důležité zápasy," řekl autor jediné branky semifinálové odvety, který na konci minulého roku už vyhrál s Messim v Kataru mistrovství světa. Teď má na dosah další nablýskanou trofej.

„Byl by to splněný sen vyhrát po světovém šampionátu i Ligu mistrů. Ani o tom nechci mluvit. Bez ohledu na soupeře bude finále poslední zápas a dáme do něj všechno," slíbil 25letý útočník. Teď bude vyhlížet soupeře pro červnové finále v Istanbulu.

Reklama